PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gilera sp 180 e acil yardım! Servis lazım!

Gilera_Runner
15-05-2007, 18:14
Arkadaslar yaklasık 3 ay once aldıgım harap durumdaki runner ımı elime para gectiginden dolayı yaptırmak istiyorum edindigim bilgilere göre parca destekli servisler Ferco motor ve Motomax fakat bunlar arkadaslarımdan edindigim bilgilere göre o kadarda makul degil anadolu yakasında oturuyorum buna gore bana yardımcı olursanız sevinirim motor yurumez halde su anda makinadan su kacırıyor 750 metrede bir su doldurmak zorunda kalıyorum direk bosaltıyor dolayısıyla avrupa yakasına goturme imkanım yok ogrenci oldugumdan az olmasada cok ta paraya sahip degilim bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim motorumu en kısa zamanda yaptırmak istiyorum!!

Engin Ençetin
15-05-2007, 18:37
MOTOTAŞ İNTAŞ SİTESİ A - BLOK NO:27 81030 KIZILTOPRAK
Tel: 0216 347 13 00 Faks: 0216 347 94 00 Yetkili Adı : HAKKI AYTUĞ

Ferco motorun anadolu yakasındaki yetkili servisidir. Buraya götürebilirsin. Ucuz ama bilmiyen bir ustaya götürürsen daha cok bozar sende hem bozulmuşu hemde ustanın bozduğunuda yaptırmak zorunda kalırsın. Karar senin.

Gilera_Runner
15-05-2007, 19:47
mototası biliyorum orda mavi runner lı bi abi var ismini bilmiyorum sonucta ogrenciyim motorum bi kerede bitsin istiyorum taksit taksit yaptırmak istemiyorum cunku bi yerini yaptırıyorum baska bir sey cıkıyo mototas sonucta fercodan aldıgı icin parcaları biraz gecirmece geliyor neyse bakıcaz artık!

gileraFXR
15-05-2007, 22:42
İstanbulu bilmem ama sana bir numara vericem kendisine Dr. RUNNER derler,bu konuda hertürlü sorununu halleder modifiye tamirat v.s.
0 212 2762187 (Tahsin Usta)

ONURKAYHAN
15-05-2007, 22:48
Ferco nun parça fiyatlarını netten Ferco' nun sitesinden inceleyebilirsin.
30 ytl lik filtre için 50 ytl demişti bir servis dikkat et ! ama tabii bu o servisin güzelliği Ferco nun politakası değil

Mel-a-ku
15-05-2007, 23:12
bu dr. runner ı bende duymuştum. neden herkes bu arkadas ı methediyor. ayrıca motorun su kacırıyor demişsin. servise gitmek için kullanman gerekecek heralde biliyorsun. al eline 3-5 tane anahtar, radyatorun oldugu grenajları sök. ve neresi çatlamış bul. bunu yapmak tahmın ettiğin kadar zor olmasa gerek. en azından gidecegın servise kadar yapıştırmış olursun.

gileraFXR
16-05-2007, 10:19
parçaları al ve tanığın bildiğin ve bu motordan anlayan bir ustaya yaptır,arkadaşların dediği gibi radyatörün delik olabilir ama yumurta kırmanı tavsiye etmem sonra birde bunu temizlemesi var,radyatör hortumlarına da bak!birde motorun eskiden hararet yapmışsa üst kapak contası yanmış olabilir,bu da suyun tükenmesine neden olur...
motorun içi dışında dış kısım o kadar karışık değil,kendinde çoğu şeyi söküp takabilirsin.Ben internetten araştırarak öğrendim ve bütün parçalarını sökebiliyorum,grenajlar farlar...

Gilera_Runner
16-05-2007, 16:21
ya simdi radyatorden kacırmıyor hararetten dolayı galba keçeler gitmiş sorun bi tek o olsa iyi daha piston ve silindirin durumunu bilmiyoruz rölantide cok zor anlasılan bi piston çarpma sesi var debriyaj bitik hasanpaşada niyazi usta var tanıyan varmıdır? ayrıca sokucek alet edevatımda yoktur en azından mekanik parcaları!

wng_m
16-05-2007, 16:31
hasanpaşa bu evlendirme dairesinin karşi sokağından girilen yer mi..eğer orasıysa niyazi ustayı tanıyorum ben hep oraya götürürüm motoru..

Gilera_Runner
16-05-2007, 21:17
evet hasanpaşadaki niyazi usta nasıl bilirsiniz kendilerini methini cok duydum!

gileraFXR
16-05-2007, 22:40
ya simdi radyatorden kacırmıyor hararetten dolayı galba keçeler gitmiş sorun bi tek o olsa iyi daha piston ve silindirin durumunu bilmiyoruz rölantide cok zor anlasılan bi piston çarpma sesi var debriyaj bitik hasanpaşada niyazi usta var tanıyan varmıdır? ayrıca sokucek alet edevatımda yoktur en azından mekanik parcaları!
masraf baya var demek!piston silindir baya okkalı parça runner için hadi debriyajıda değiştirmeden balata çaktırırsın ama o da pek sağlıklı değil bir süre işini görür,kolay gelsin diyelim o zaman...km ve model yılı ne bu arada

panizziksk
16-05-2007, 23:34
runnnerde ozellıkle anılın ustune (gilerafxr) bılgısı olan tanımam :) kardesım bennım su kiti bi takalımda

wng_m
16-05-2007, 23:38
niyazi usta iyi ustadır istedikten sonra yapar ama önce işi isteyecek tuhaf karakterli biri..yarın gidicem ona benim motorda onda şuan..

Gilera_Runner
17-05-2007, 15:04
ilk once GileraFXR abicim motor 96 yılında türkiyeye fuara gelen ilk Runner orda bi abizim almış ama trafige gilera runner kaydı olmadıgı icin 6 yıl trafige cıkarılamamıs gümrükte yatmıs 2002 trafige cıkıslı 36 bin kilometrede kilometre baya yuksek benden onceki sahibi pistonunu degiştirdim dedi ama ne kadar dogrudur bilemem insanlara artık güvenim kalmadı her taraftan kazık yiyorum benimde saflıgım biraz ama... neyse ya sanayide caktırırzda dedigin gibi uzun ömürlü olmaz 0 ve orjinalini alıyım babamın hep bir lafı vardır "oglum biz ucuz mal alıcak kadar zengin degiliz diye" o yuzden 0 ını alcam. Eger piston silindir gerekirse arkadasımın tavsiyesine uyup şöyle birsey yaptırmak istiyorum sizinde onayınızı almak istedim silindiri taşlatıp yüksek yeni bir piston alsam olurmu yani 179 cc lik piston degilde 180 181 cclik bir piston olsam olurmu tabi port larıda genişleterek! Bu arada evet niyazi usta degişik bir insanmış ama su anda Tahsin usta yani Maslaktaki Dr. Runner lakaplı ustamıs daha cazip geldi gelip motoru evimin onunden alması acıkcası işime geliyor yani işçiligi servisi de saglammıs ve bir cok runner orjinal parcasıda elindeymiş o kadar ucuk rakamda cekmiyormuş tamiratta ve her türlü modifkasyon olaylarınıda temiz olarak yapıyormus! Bi yandanda niyazi ustanın yakınımda olması işime geliyor hala daha kararsızım!!

Bandit
18-05-2007, 10:21
Evet Mototaş kızıltoprak a gidebilirsin dostum ayrıca orda ismini su an hatırlayamadığım uzun saclı bir abi var kendisindede sendeki runner dan var ayrıca baya bilgili biri ntv yede cıkmıştı sanırım bir programda orda onu bulursan fazlasıyla yardım alabilirsin... :)

Mototaş Mustafa Abi, mavi Runner ı olan. Runner konusunda epey bilgilidir.

Gilera_Runner
19-05-2007, 09:12
Bandit abicim msn mi eklesene benim bilgi alısverisi yapalım biraz sormak istedigim bi kac bişi var sana

Msn: the.fragile.art.of.existence@hotmail.com

Bandit
19-05-2007, 09:22
Bandit abicim msn mi eklesene benim bilgi alısverisi yapalım biraz sormak istedigim bi kac bişi var sana

Msn: the.fragile.art.of.existence@hotmail.com

Tamam ekledim de bu nasıl bir msn adresidir boyle :o

Gilera_Runner
19-05-2007, 12:52
Dimi bencede ilginc! :D

gileraFXR
19-05-2007, 23:11
ilk once GileraFXR abicim motor 96 yılında türkiyeye fuara gelen ilk Runner orda bi abizim almış ama trafige gilera runner kaydı olmadıgı icin 6 yıl trafige cıkarılamamıs gümrükte yatmıs 2002 trafige cıkıslı 36 bin kilometrede kilometre baya yuksek benden onceki sahibi pistonunu degiştirdim dedi ama ne kadar dogrudur bilemem insanlara artık güvenim kalmadı her taraftan kazık yiyorum benimde saflıgım biraz ama... neyse ya sanayide caktırırzda dedigin gibi uzun ömürlü olmaz 0 ve orjinalini alıyım babamın hep bir lafı vardır "oglum biz ucuz mal alıcak kadar zengin degiliz diye" o yuzden 0 ını alcam. Eger piston silindir gerekirse arkadasımın tavsiyesine uyup şöyle birsey yaptırmak istiyorum sizinde onayınızı almak istedim silindiri taşlatıp yüksek yeni bir piston alsam olurmu yani 179 cc lik piston degilde 180 181 cclik bir piston olsam olurmu tabi port larıda genişleterek! Bu arada evet niyazi usta degişik bir insanmış ama su anda Tahsin usta yani Maslaktaki Dr. Runner lakaplı ustamıs daha cazip geldi gelip motoru evimin onunden alması acıkcası işime geliyor yani işçiligi servisi de saglammıs ve bir cok runner orjinal parcasıda elindeymiş o kadar ucuk rakamda cekmiyormuş tamiratta ve her türlü modifkasyon olaylarınıda temiz olarak yapıyormus! Bi yandanda niyazi ustanın yakınımda olması işime geliyor hala daha kararsızım!!
bence pistonu sıfır alacaksan,malossi, polini filan al,tabi yurtdışından,çünkü burada çıkma pistona 100 istiyorlar!dışarıda ise bu markaların pistonu 50 euro civarı!180liklerin piston çapı 65mm,bu markaların 65,6mm,hacim küçükte olsa artacaktır ama sen yinede bu konuları runnerdan anlayan iyi bir ustaya sor!ama dediğim gibi yurtdışında bizim motorların parça fiyatları yarı yarıya ucuz...