Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklette boyun koruma ekipmanı
onurdemir
29-01-2008, 10:24
İnternette yurt dışı alışveriş sitelerinde dolaşırken bu ürüne rastladım. Belki ilgi duyan, satın almak isteyen olabilir...
http://img82.imageshack.us/img82/8572/boyunlukew4.jpg
http://www.motocard.com/en/Articulos/detalle.asp
Faydalı bir ekipman bence'de.Sağol Onur.
vespas125
30-03-2010, 14:26
bunun dışında boyun koruma kullanan varmı? sizce gerek var mı ? sıkıntı oluyor mu kullanmak. rahat mı. 50 - 60 milyon vermeye değer mi?
sabah işe gelirken raquaette77 ile karşılaştım. onda gördüm boyun koruma kullanıyordu.
bana boyun kullanmak lazım gibi geliyor, kask boyunu korumuyor çünkü. ama sonu yok bu işin her sabah ekipman giyinmek ve çıkartmak 10 dk mı alıyor neredeyse.
atatekin
30-03-2010, 14:37
Aynen katılıyorum sonu yok kesinlikle faydalı bir ürün fakat motora binerken kaybettiğim zaman çok fazla 100 cc motorum var 200 cc elbise giyip çıkartıyorum.
Kullanan ve bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
bunun dışında boyun koruma kullanan varmı? sizce gerek var mı ? sıkıntı oluyor mu kullanmak. rahat mı. 50 - 60 milyon vermeye değer mi?
sabah işe gelirken raquaette77 ile karşılaştım. onda gördüm boyun koruma kullanıyordu.
bana boyun kullanmak lazım gibi geliyor, kask boyunu korumuyor çünkü. ama sonu yok bu işin her sabah ekipman giyinmek ve çıkartmak 10 dk mı alıyor neredeyse.
Serhat alacağı 10 dakika olsun hayatın için değmez mi ? Bende kullanmıyorum ama düşünmüyor değilim.Sağlığımız inan kaybettiğimiz vakitten daha önemli o yüzden varsın 10-15 dakika giyinip soyunalım...
Gökçen bu konuda deneyimlerini paylaşırsa birçok kişinin kafasında lazım mı değil mi daha iyi şekillenir.
vespas125
30-03-2010, 15:08
şöyle bir korumadan bahsediyorum sorarken. fotografı aşağıda. daha elle tutulur olsun.
yani cidden korur mu sizce bu ürün. hiç olmamasından iyidir ama tam korumaz gibi de geliyor.
http://www.gungormotor.com/urun_imgs/ur_42_1140_1369_90341.jpg
cathedral
30-03-2010, 15:08
bide boyuna bunu takarsak direk robocop oluruz valla.
bazen sırf mont kask pantalon vs giymemek için arabaya atlıyorum..:)
şöyle bir korumadan bahsediyorum sorarken. fotografı aşağıda. daha elle tutulur olsun.
yani cidden korur mu sizce bu ürün. hiç olmamasından iyidir ama tam korumaz gibi de geliyor.
http://www.gungormotor.com/urun_imgs/ur_42_1140_1369_90341.jpg
Bu ürünü satan esnaf boyunu kazalarda koruyor diye satıyorsa eğer fırıldak yapıp para kapmaya çalışıyor olabilir. ilk mesajdaki koruyucu ekipmanla uzaktan yakından alakası yok. olsa olsa kaskın altından gelen ruzgarı keser bu koruma bence. paranıza yazık almayın bence.
muratbahar
30-03-2010, 15:21
Benimde giyinmem ortalama 10 dk kadar sürüyor, bu sırada da motorum ısınıp yola çıkmaya hazır oluyor.
Pek koruma sayılmamakla beraber Hein Gericke'nin aşağıdaki wind stopper'ını genelde kullanıyorum, sert bir koruma değil ancak olası üşütme ve ileriki kireçlenme vs gibi boyun sakatlıklarına karşı etkili sanırım;
http://i42.tinypic.com/1fhaxe.jpg
http://www.motoplus.com.tr/urun/11702403227/HG-WIND-STOPER-NIERENGURT-BLK
RaQuEtTe77
30-03-2010, 16:02
arkadaşlar ben bu ekipmanı 2 gün önce motomaxtan aldım sabahta serhatla karşılaştık o sordu sizede anlatayım.
bunu almadan önce bende işe yarayıp yaramayacağı konusunda sıkıntıdaydım önce kaskı bunsuz takıyorsunuz ve başınızı öne - geriye- sağa ve sola yatırarak boyun eklemlerinizin ne kadarlık bir açıya kadar size müsade ettiğine bakıyorsunuz.
sonra aynı hareketleri boyulukla yapıyorsunuz aradaki müsade edilen açıyla karşılaştırıyorsunuz benim hareketlerimin daha doğrusu boynun olası bir darbede incinmesini veya kırılmasını sağlıyacak açıya getirmediği kanaatine vardıktan sonra aldım tabiki bunun sonu yok ama olmamasından daha iyidir..
benim mesleğim antrenörlük hak verirsinizki ben hemen hemen hergün eklem sakatlıkları oluşan kişilerle karşılaşabiliyorum bunların iyileşmesi için ise eklemin herketini kısıtlayacak ekipmanlar kullandırabiliyoruz taktir sizin..
RaQuEtTe77
30-03-2010, 16:05
bu arada sol ve sağ omuzdan dönerek bakma refleksinizi kısıtlamıyor her koruma ekipmanının bizi koruyacağınıda düşünmeyin çarpmanın etkisi ve açısı çok önemlidir arabalardaki emniyet kemetleride hayatı korumak içindir ama benim arkadaşım 6 sene önce emniyet kemerinin çarpma ve savrulma nedeniyle şah damarını kesmesi sonucu kankaybından öldü...
Ozaman emniyet kemeride kullanmayalım...
dizlikte kullanıyoruz ne kadar koruyo deneyen varmı test eden varmı ama hiç olmamasından iyidir..
cem arslan
30-03-2010, 17:04
Onurun bahsettiği koruma ciddi bir koruma...
Mazallah kazalarda koruyan cinslerden...
Alındı mı böyle birşey almalı...
yosh1963
30-03-2010, 17:40
Temel düşünce boynun incinebileceği kritik açılara zorlanmasını önlemek , dizlik kask eldivenler ve korumalı giysilerin bizi koruyamadığı kritik bir bölge , şanssız bir senaryoda ölüm yada felç çok mümkün ne yazıkki..Her iki üründe normal boyun hareketlerini engellemediği sürece kullanılabilir . Ben yakında denemek istiyorum aslında..kışlık kıyafetle bir sorun olmazsa tabii ki kullanırım..
Sevgiler
musti1976
07-04-2010, 20:43
acemiler için çok gerekli bir ürüne benziyor.
korumanın kotusu olmaz arkadaslar sadce bılındık bı markanın olanından almak gereklı
faydalı bir koruma olacaktır, ani darbe sonucu savrulmadan ötürü zarar görmesine yüksek oranda engel olacaktır.
ayrıca yukarıda emniyet kemeri yüzünden şah damarı kesilmesi vakasında da ufak bir nokta var birçoğumuzun otomobillerde dikkat etmediği.
o nokta da "emniyet kemeri yükseklik ayarı" nın sürücünün omuzu hizasında olup olmadığıdır.
çünkü kemer askı seviyesi çoğunlukla en üst noktada olduğundan kemer sürücünün boynu hizasına gelir.bu da darbe anında vücudu tutmakla yükümlü olan kemerin aynı zamanda boyunun hemen önüne gelmesinden dolayı boyna baskı yapması ve zarar vermesine sebep olur.
oysa bu seviyenin en alta alınıp sürücünün omuzu ile aynı hizaya gelecek ayara getirilmelidir. Ancak o zaman darbe anında kemer, vücudun ağırlığı ile ivmesine karşı doğru direnci gösterir.
Yaşanan olay çok üzücü gerçekten.
vespas125
08-04-2010, 09:58
arkadaşlar, zandona nın boyun korumasını aldım ve kullanıyorum. Allah gostermesin kaza yapmadıkça da bir yorum yapılamıyor bu konuda, Allah yorum yapmak nasip etmesin.boyunluk rahatsız değil,takması çıkarması kolay, hava yaz sıcağı olduğunda(20 derece üstü) şehir içinde biraz bunaltabiliyor ama katlanılır, içim rahat bir şekilde kullanıyorum. tavsiye de ederim saniyelik bir olay boyun kırılması Allah korusun.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2006-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.