Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzin deposunda hava sorunu!!!!
evet arkadaşlar kimilerimiz sabah motorumuzu çalıştıramıyor ve panikliyoruz. tıpkı benim başıma gelenler gibi.
motorumuzu ilk aldığımız gün garaja koyduk. birkaç saat sonra dışarı çıkıp gezinmek amacı ile motoru çalıştırmak istedik fakat o da ne? :angryprv:
nuh diyor, peygamber demiyor. eşim ne yaptıysa sorunu çözemedik ve servisi aradık.
yetkili kişi ilk anda deponun doluluk oranını sordu,:confused:
bizde full dedik tabiki.
depo kapağını açıp 2 dk hava almasını sağlamamız gerektiğini söyledi ve aynen yaptık.
ve korkarak marşa bastık. motor sanki hiç boğulmamış gibi çalıştı.:eclipsee_bronze_cup
şimdi bazı arkadaşlara denk geliyoruz yakınımızda. aynı şikayetler. marka model farklı.
aynı desem,sorun motorda diyebiliriz ama değil. malesef bu hava olayı marka tanımıyor sanırım.
eğer motoru sebepsiz yere çalışmayan arkadaşlar denk gelirse birde bu yöntemi denesinler. insanın aklına gelmeyecek bir olaydı bizim için
onurdemir
13-04-2008, 07:59
Gerçekten çok enteresan bir sorunmuş. İlk defa duyuyorum. Bu durumda hiç kalmıyorum çünkü depoyu fulledikten sonra, bir sonraki fullemeye kadar depo kapağını hiç açmıyorum. Böylece hava da almıyor :)
ONURKAYHAN
13-04-2008, 10:31
Hoşgeldiniz :)
aslında ufak bir kelime oyunu kurbanı olduk. hava yapıyor derken depoya hiç hava girmediği zaman sıkışma yapıyor. bazen depo kapağını açarken zorluyor. yani full zamanlarda arada deponun hava almasını sağlamak gerekiyor. bu aldığımız ilk ve son şirin çinli olacak sanırım.
Özlem aramıza hoşgeldin..
Sorun gerçekten ilginç benim motorumda bazen çalışmamazlık yapardı ancak gazı azcık verip marş yaptığım da çalışıyor veya geçenler de aynı senin dediğin gibi akü dolu ancak marş basmıor ayak marşı ile öyle böyle çalıştırdım sonra götürdüm servise sorun "marş otomatiği" imiş değiştirdim ve şu anda bir kere de hemen ateşleme alıyor.
En kısa sürede dilediğin kaliteli bir motora kavuşmanı diliyorum.
Tanışma bölümünde kendinle ilgili daha fazla bilgi vermeni bekliyoruz.
Özlem aramıza hoşgeldin..
hoşbulduk arkadaşlar.
sitenizin farkı buradan anlaşılıyor, gayet güzel ve seviyeli. umarım daha iyi yerlere gelirsiniz demek istiyorum ama zaten scooter denince akla gelen ilk web sitesisiniz. :pepper:
sabah bu bahsettiğim hava sorunu honda CBF600 de yaşandı. depo kapağını açıp kapayınca düzeldi.
Bu sorunu duymuştum. Ben de hiç olmadı ama sanırım depoyu doldururken gırtlağa kadar doldumaktan oluyor. Depoyu tam ağzına kadar değilde biraz pay bırakarak fullemekle bu sorun ortadan kalkıyor. Benzin istasyonlarında motorsikelte benzin koyarken pompacıların çoğu buna dikkat etmez ha biraz daha ha biraz daha derken ağzına kadar depoyu dolduruyorlar. İsterseniz bir deneyin depoyu gırtlak borusunun altında kalacak şekilde doldurtun.
Mel-a-ku
18-04-2008, 22:05
enteresan bı sorun ama sıkışma yapmasın dıye şamandra baglantı yerınde ufak boşluklar oluyor. bunları nasıl izole etmişler ki sizin motorlarda boyle sorun oluyor.
Depoyu tam ağzına kadar değilde biraz pay bırakarak fullemekle bu sorun ortadan kalkıyor. Benzin istasyonlarında motorsikelte benzin koyarken pompacıların çoğu buna dikkat etmez ha biraz daha ha biraz daha derken ağzına kadar depoyu dolduruyorlar. İsterseniz bir deneyin depoyu gırtlak borusunun altında kalacak şekilde doldurtun.
KALAHAN çok teşekkürler. yine denedik ve %100 sorunun çözümü senin dediğin gibi gırtlak borusuna kadar doldurmamaktan geçiyor. üstüne üstlük bu hafta gösterge dengesizleşti :smiles8: 7 YTL lik benzine full Gösteriyor. üstelik bunu depo tam boşken yaptık. normal de 14LT olan Tank 2 LT de tam gösteriyor. sinir bozucu bir durum. :eyecrazy:
KALAHAN çok teşekkürler. yine denedik ve %100 sorunun çözümü senin dediğin gibi gırtlak borusuna kadar doldurmamaktan geçiyor. üstüne üstlük bu hafta gösterge dengesizleşti :smiles8: 7 YTL lik benzine full Gösteriyor. üstelik bunu depo tam boşken yaptık. normal de 14LT olan Tank 2 LT de tam gösteriyor. sinir bozucu bir durum. :eyecrazy:
Önemli değil. :D Şimdide depo hep çok fazla doldurduğun için şamandra bozuldu sanırım. :D
Önemli değil. :D Şimdide depo hep çok fazla doldurduğun için şamandra bozuldu sanırım. :D
o da bizim şansımız işte. illaki birşeyler bozulacak :bigeyes:
zaten bizde şans olsa 1200LT sahibi olurduk :) :party-smiley-047:
o da bizim şansımız işte. illaki birşeyler bozulacak :bigeyes:
zaten bizde şans olsa 1200LT sahibi olurduk :) :party-smiley-047:
İnşallah o da olur bir gün. :D
bu kadarınada pes doğrusu. bu mesajı yazalı aylar oldu. ve hep bir bmw 1200Lt sahibi olmak istemişizdir. geçenlerde bu hayal gerçek oldu. tesadüfen konular arasında gezerken yazdıklarımı gördüm ve ne kadar şanslı olduğumuzu anladım.
KALAHAN'ın Duası gerçek oldu :) Teşekkürler kalahan.
acaba birde akü dilesem gerçek olurmu?
akü yok ta :)
Olur olur o da olur. Taş gibi bir yuasa akün olur inşallah. :D :D
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2006-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.