Orijinalini görmek için tıklayınız : bor power kullandınızmı ?
arkadaşlar bu bor power denen yağlayıcı katkıdan kullandınızmı , benim yeni runner 200 var (daha 80 km de 1 hafta önce aldım) tavsiye edermisiniz , ve garanti dışı kalırmı acaba kullansam . .?
Engin Ençetin
08-05-2008, 14:35
Kesinlikle kullanmamanızı tavsiye ediyoruz.
Kesinlikle kullanmamanızı tavsiye ediyoruz.
neden tavsiye etmediğinizi sorabilirmiyim , yani arabalarda kullananlar sesi filan azalttığını , hatta yıpranmış motorda yağ yakmayı kestiği gibi şeyler yazıyor bazı otomobil forumlarında .
kendi sitesinde piston -silindir arasında kaygan bor esaslı bir tabaka oluşturduğu ve motorun daha rahat çalışmasını sağladığı yönünde bilgiler vermiş .
ben de motosiklette neden faydalı olmasın diye düşünmüştüm. .
Engin Ençetin
08-05-2008, 15:02
Yeni teknoloji motorlarda piston, silindir, sekman boşluk tolaransları çok azaldı. Yüksek güç üretmesi istendiği için. O yüzden 5-40W yağ kullanılır. Ancak o kadar incelikte yağ sekman arasına girebiliyor. Bor kullandığınız zaman içindeki partüküller yağı kalınlaştıracak. Buda sağlıklı yağlamayı zorlaştıracak. Birde fabrika yani İtalya kendi yağın dışında katkı maddesi konmaması konusunda uyarıyor.
Yıpranmış motorlarda özellikle araçlarda kullanılabilir. Çünkü zaten aşırı boşluk yapan bölümleri doldurmuş oluyor sizin motorunuzda öğlebirşey yokki faydasını görebilesiniz.
80km deki bir runner ım olsa , bırak bor power kullanmayı sticker bile yapıştırmazdım ;)
kalekale
09-05-2008, 18:09
Bence engin beyin söylediklerini uygula,sonuçta italatcısı ve işin uzmanları onlar!!!
Engin abinin söylediklerinden sonra bir şey söylemeye gerek yok. Gayet güzel açıklamış.
ama borpower yeni ve tam sentetik yağ kullanan yüksek performanslı motorlarda da kullanılabilir diyor . .
surda:
http://www.nnt.com.tr/Sss.html#c383
motor yağını bozmayacağını da iddia ediyor .
Bor kullanmayı bukadar istemenizin bir sebebi varmı? Nebileyim 100.000 km yerine 200.000 km yapması içinmi kullanmak istiyorsunuz. Ne bekliyorsunuzki motorunuzun ne problemi varda bukadar israr ediyorsunuz anlamış değilim.
Birşey günahsa o günahtır. Tam tersi sevapsa sevaptır. Eee niye günah. Niyesini niçinini irdelemenin yararı varmı? Bunu öyle kabul edeceksiniz. Etmezsenizde siz bilirsiniz. Sonuçta mal sizin arzu ettiğiniz tüm karışımları motorunuzda denemekte özgürsünüz.
essegesse
10-05-2008, 09:56
Ben de bu konuda bir şeyler yazmak isterim.
Engin abimiz bu işin profesörü ve o koyma diyorsa koyma arkadaşım.Ama motorun 30.000 km yapmışsa ve yağ yakıyorsa faydasını görebilirsin.Yeni motorlara zaten bu katkıları üreten de tavsiye etmiyor.
benim 33.000 km de bir silver wing 600 motorum vardı.Yağ değişiminen değişimine yarım kilo yağ eksiltiyordu.Ben çok araştırıp motor silk diye bir materyal buldum.O da bor asıllıydı.Kullanmadan önce bilen herkese sordum ve internetten araştırdım.Tamamen eski ve aşınmış motorlar için öneriliyordu.Ben de yarım kutu kadar kullandım.Gerçekten motorum yağ yakmayı ve bütün vuruntu seslerini kesti.Ama deiğim gibi,yeni motorlara kesinlikle önerilmiyor.Sen Engin abiyi ve bizi dinle,boşuna motorunu riske atma.Zaten sıfır makina.Yıllarca sana büyük sorun çıkaracağını sanmıyorum.
Bu arada bu katkıları vitesli motorlarda kesinlikle kullanmayı tavsiye etmiyorlar.Islak debriyajlarda kaçırma yapıyor.Ama çağın buluşu olduğu da bir gerçek.
Ben de bu konuda bir şeyler yazmak isterim.
Engin abimiz bu işin profesörü ve o koyma diyorsa koyma arkadaşım.Ama motorun 30.000 km yapmışsa ve yağ yakıyorsa faydasını görebilirsin.Yeni motorlara zaten bu katkıları üreten de tavsiye etmiyor.
benim 33.000 km de bir silver wing 600 motorum vardı.Yağ değişiminen değişimine yarım kilo yağ eksiltiyordu.Ben çok araştırıp motor silk diye bir materyal buldum.O da bor asıllıydı.Kullanmadan önce bilen herkese sordum ve internetten araştırdım.Tamamen eski ve aşınmış motorlar için öneriliyordu.Ben de yarım kutu kadar kullandım.Gerçekten motorum yağ yakmayı ve bütün vuruntu seslerini kesti.Ama deiğim gibi,yeni motorlara kesinlikle önerilmiyor.Sen Engin abiyi ve bizi dinle,boşuna motorunu riske atma.Zaten sıfır makina.Yıllarca sana büyük sorun çıkaracağını sanmıyorum.
Bu arada bu katkıları vitesli motorlarda kesinlikle kullanmayı tavsiye etmiyorlar.Islak debriyajlarda kaçırma yapıyor.Ama çağın buluşu olduğu da bir gerçek.
motorsilk dediğin gibi yıpranmış motorlar için üretilmiş bir metal katkısı ,zaten motor yeni ise 8000 km. den (otomabillerde 8000 ) önce kullanmayın uyarısı var .benim bahsettiğim borpower ise her tür motorlar için yeni olması farketmiyor yağlayıcı amaclı nanometre boyutunda partikuller içeren bi ürün.
yani 0 km. motor da olsa mutlaka doldurulacak boşluklar var .bu otomobil motorları için böyle ama öğrenmek istediğim motosiklet motorunda borpower kullanan varsa nasıl bi sonuç aldığı idi . . .
essegesse
12-05-2008, 19:08
Peki ilk siz kullanın ki,biz de sonucunu görelim.
2 gün önce yağ ve filtreyi değiştirdim ve borpower ekledim (900 ml yağ + yaklaşık 90 ml borpower ) ve şimdilik ses ve performans açısından hiç bir fark göremedim .
Bundan yaklaşık 8-10 yıl kadar önce bahsi geçen ürünün üreticisi Cafer Bey ile tanışmıştım. O dönemde ürün henüz geliştirme aşamasındaydı. Suni elmas ve bor karışımı yağ katkısı için çalışmalar yapıyordu. Bende Mitsubishi yetkili bayi ve servisi işletiyordum.
Belki bilenler vardır Mitsubishi Carisma 1.8 GDI araçlar direkt enjeksiyonlu ilk benzinli araçlardır ve ilk olmasının belkide dezavantajı olarak zamanla dizel kadar sesli çalışmaya başlarlar.
Cafer Bey benim kendi kullandığım GDI aracımı benden satın almış ve daha sonra bakım için geldiğinde ne kadar sessizleştiğini göstermişti.
Anlattığına göre (yada anlattıklarından hatırladığım kadarıyla) elmas dünyada bilinen en sert malzemedir ve bırakın aşınmayı çizilmesi bile neredeyse imkansıza yakındır. Üzerinde çalıştıkları ve bugün artık tüketime sundukları malzeme silindirlerin içini, pistonları ve segmanları yani motorun içinde yağın dolaştığı heryeri mikronlarla ifade edilen bir tabaka ile kaplayarak aşınmayı durma noktasına gelecek kadar yavaşlattığı gibi aşınmış motorları kısmen de olsa tabiri caizse dolgu yaparak az çok yenileme sağladığından bahsetmişti.
Kullanım şekli olarak motor yağını değiştireceğiniz zaman eski yağın içine katkıyı koyup bir müddet çalıştırarak malın heryere dağılması sağlanacak ve daha sonra yağ boşaltılıp yeni yağ konacak.
Keşke kendisinden konuyu tekrar dinleme imkanımız olsa. Üniversitelerde hocalarla beraber yapılan deney sonuçları, detaylı teknik açıklamaları alabilsek kesinlikle eminim sizlerde yeni yada eski motor farketmeksizin aslında ne kadar faydalı olduğuna ikna olurdunuz. Bu arada kullanım alanı sadece motorla sınırlı olmayıp sürtünme olan heryerde kullanılabilir. Ancak finansal açıdan otomotiv sektörünün doğal olarak asıl hedef olması tabiki kaçınılmaz.
Hatırlattığınız iyi oldu yarın ilk iş hem arabama hem motoruma birer kutu alayım :)
Kadıköy Motor
12-07-2008, 08:23
essegesse (altan abi ) kime sorarsan sor 33000km de silverwıng yağ yakmaz ben daha görmedim sen ne kadar iddaa etsende katkıyı boşuna koymuşsun.
Bor power bilinen konvansiyonel yağ katkılarıyla karıştırmamak gerekli.Çünkü bor power molekülleri ortalama 0,5 ila 5 nano arasında.Bu nedenle silindir yüzeyi ile segman arasındaki tolerans ne kadar düşük olursa olsun nano teknoloji ile üretildiğinden yağın vizkozitesini değiştirmediği için bir problem meydana gelmeyecektir.Çok düşük km deki bir araçta kulanıldığında getireceği ekstralarda şunlar,çekiş artışı ,sessiz çalışma (sürtünme azaldığı için) ve inanılmaz değerlerde olmamak üzere yakıt tasarrufu.
tarafımdan test edildi ve bu sonuçlar reel olarak tespit edildi.
Bu arada gerçek sonuçları elde etmek için ortalama 1.000 km kullanmak gerekiyor.
Sürtünme, Tıkanma ve Korozyon Otomotiv Sanayinin ve Endüstriyel is makinelerinin en önemli sorunları arasında yer almaktadır. Bu Faktörler Motor ve Makinelerin Verimini - Ömrünü büyük ölçüde etkileyerek Enerji kaybını ve yakıt tüketimini artırmaktadır.
Olağanüstü özellikleri bulunan ve NNT Ar-Ge tarafından üretilen ileri teknoloji ürünleri, bor elmas tozu (MCDP) ve nanobor, Metal yüzeylerde oluşan sürtünmeyi, aşınmayı ve korozyonu düzenli olarak azaltır. Bu özellikleri, hammadde fiyatlarının yüksek olduğu günümüz şartlarında maliyet avantajları sağladığı gibi cevre kirlenmesini de azaltarak, doğaya katkıda bulunmaktadır.
Piyasada sürtünme, aşınma ve korozyon azaltıcı çeşitli ürünler bulunmaktadır, örneğin sıvı yağlayıcılar, kati yağlayıcılar yada kombinasyonlu hibrit yağlayıcılar. Yağlayıcıların en önemli görevlerinden birisi, sürtünen parçaların temasını engellemek amacıyla hareketli parçalar arasında bir katman oluşturup sürtünme ve aşınmayı azaltmaktır. Buna ilaveten soğutma, aşınmaları sıvama, korozyonları engelleme yada çalışma gürültüsünü azaltmak gibi özellikler sunabilir.
Belirtilen bu özellikleri pratikte birleştirmek o kadar kolay değildir. Çok hassas cilalanmış yüzeylerde bile yağlayıcı tabakayı kesen pürüzler vardır. Motorun çalışmasıyla kopan bu metal partikülleri nem, kir ve yağlayıcının kendisiyle etkileşime girerek korozyonel asitlere dönüşebilirler. Bu asitler metal parçalardaki aşınmayı ve yıpranmayı daha da körüklerler. Bu öncelikle kimyasal yağ ve kimyasal yağ katkılarının bir problemdir çünkü bu tür ürünlerdeki aktif maddeler yüksek basınç ve isinin da etkisiyle özelliklerini kaybederek ortamda negatif bir etki oluştururlar.
Bu yüzden ideal bir yağlayıcı, kimyasal etkileşime girmeyen ve büyüklükleri Nanometre boyutunda (1-10nm) olan aktif maddeler içermelidir ki pütürlü yüzeyleri sürekli düzleyebilsin. Bununla birlikte bu nano parçacıklar, kendi aralarındaki sürtünmenin az olması için, yüksek bir sertliğe sahip olmalıdırlar. BOR POWER ® içerdiği MCDP ile, tam bu istenilen özelliklere sahip bir nano yağlayıcı katkisidir. BOR POWER ® kullanımıyla sürtünen parçaların yüzeyleri, pahalı işlemlere gerek kalmadan, tam olarak sıvanır.
Oldukça azalan sürtünmeyi daha da aşağılara çekmek mümkündür. Düşünün ki bir dolap itmek istiyorsunuz. Altına yağ sürseniz bile bu dolabı itebilmek için bayağı bir güç harcamanız gerekmektedir. Burada tekerlekli bir araç isinizi çok daha kolay görmenizi sağlar. Bu düşünceyi, NNT yine nano parçacıkları ile gerçekleştirdi. Yüzey kaplamasından arta kalan nano parçacıklar, bilye yatağında bulunan bilyeler gibi, sürtünen parçalar arasında yuvarlanırlar. Nanobor kullanılması da bu etkiyi güçlendirerek, ideal bir tribosistemi ortaya çıkarır. Bundan dolayı hareketli parçalar arasında minimum sürtünme
maximania
05-09-2008, 15:11
arkadaslar uzunca bır suredır bu forumu merakla takıp edıyorum fakat uyelık yenı kısmet oldu,oncelıkle herkese selamlar,kazasız surusler dılerım, simdi şu bor yag olayı benımde kafama takıldı, yazılanların hepsını okudum fakat dıkkatımı ceken nokta şu oldu. kullanmamıs olan herkes karsı cıkmıs,nıyekı? ewet kullandım ama hıc faydasını gormedım dıyen yok, öte yandan engın dostumu yakından tanırım hatta aynı sektordeyız yazdıklarının bır kısmını onaylıyorum, o tabıkı ferco motor calısanı olarak enazından kendı markası ve fırması adına kesınlıkle karsı cıkıyor buda gayet normal cunku hıcbır dıstrubutor garantı kapsamında olan araclarına sonradan katkı maddesını onaylamaz buda normaldır. ama garantı kapsamı dısında olan araclardanda sahıbı sorumludur koyar koymaz,ama tum dunyada yankı getırmıs ve ustunlugu ve faydası bırcok aracta test edılıp onaylanmıs bır urun bence hemen asla veya kesınlıkle koyma demek bence yanlıs, bırde buarada soyle bısey paylasmak ısterım gecen yıl x9 500 kullanırken baska bır ferco yetkılı servısınden ozellıkle bor yag tavsıye ettıler hatta kendılerıde kullandıklarını beyan edıp cokta memnun olduklarını soyledıler bızlerde tabıkı hemen aldık , ve hakıkaten hıssedılır bır sekılde calısma sesının azaldıgını farkettık daha sessız calıstı ve full depo ıle ortalama 260-275km yol yaparken bu oran 290-305km arasına cıktı,yanı ortalama olarak yakıttada %10 gıbı bır tasarruf oldu, bunlar bızım yasadıklarımız. sımdı bır dostumuz 900ml yag + 90ml bor kullandım demıs , bence bu oran az. cunku bor yag ambalajı 250ml lık ve 3-3,5 lt lık yag kapasıtesı olan araclara hepsını kullanın dıyor. ve x9 500 de zaten 2lt ye yakın yag aldıgı ıcın konulacak bor unda enaz 125-150ml olması gerek, hatta ben sımdı kullandıgım malagutı sıpermax 500üme 250ml kutunun hepsını kullanıcam. cunku faydasını gordum, oyuzden dırek yenı bır urune onyargılı olmaktansa kullananları ve testlerıde dıkkate almak taraftarıyım..
Cemal Dolunay
05-09-2008, 16:44
Aşağıdaki link'in hepimize faydası olur diye paylaşmak istedim. http://www.ntvmsnbc.com/news/417581.asp
Engin Ençetin
05-09-2008, 16:47
maximania dostum yazdıkların doğru Ferco servisteki arkadaşlarların hepsi kendi motorlarına bor kullandılar. Daha sessiz performanslı çalıştığınıda söylediler. Ben bile o gazla kendi şahsi aracıma bor alıp koydum. Biraz daha sessiz çalıştığına şahit oldum. Sonra zamanla unutuldu. Merkez servis olarak yinede önermiyoruz prensip olarak. Ancak şahsi görüşüm olarak yıpranmış motorlarda daha başarılı olduğunu düşünüyorum.
Peki deneyelim bakalım. Benim motorum 30.000 km bakmına yaklaşıyor. Yağ değişimnde bor power katıcam. Bakalım ne olacak.
maximania
06-09-2008, 11:28
verilen linke katılıyorum kesınlıkle, gelısen teknolojı bıze cok seyler katıyor bızlerde bunu denıyelım önyargılı olmayalım, sn Engin dostumunda dedıgıne katılıyorum genelde sıfır veya garantı kapsamında olanlara degılde daha cok garantısı bıtmıs veya km sı yukselmıs olanlara daha cok tavsıye edılıyor. esas farkı ozaman goruluyor zaten. zararı olmayacagı gıbı en kotu ıhtımalle genede begenmedım dersenız cope atacagınız sadece 45-50ytl olacaktır. herkese selamlar
korhanx9
06-09-2008, 22:19
arkadaşlar peki bu bor powerı nerden temin edebiliriz ben istanbul maltepede oturuyorum
Cemal Dolunay
06-09-2008, 22:44
arkadaşlar peki bu bor powerı nerden temin edebiliriz ben istanbul maltepede oturuyorum
Korhan bey, benim için daha erken ama bu kadar marka ve model yazdığınıza göre; büyük ihtimalle tek kişi seyahat edecek olan, 185 cm boyunda 90 kg lık (ama atletik denebilir) birisi için, uzun yol gidebilecek 250 lik ne marka ve model tavsiye edersiniz?
Kullanmış olduğunuz motorlar, belki şu anda farklı fikirlerde edinmenize sebep olmuştur.
korhanx9
07-09-2008, 13:46
uzun yol için 250cc piaggio x9 süper olur ancak benim tavsiyem x9 500 çünkü 250 cc biraz yavaş kalıyo uzun yolda maxi scooterlar arasında benim tavsiyem kesinlikle x9
bor power ile ilgili bugünkü gazeteden bir haber (http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=ekonomi&KategoriID=&ArticleID=988221&Date=08.09.2008&b=Dunya%20bu%20sirketin%20pesinde&ver=91).
mkunal arkadaşım ; kalitesini kullacıları tarafından kanıtlayamayan hiçbir yağı kesinlikle kullanma. son pişmanlık fayda etmez unutma.
scooturk ailesinde deneyimli üyelerimizin verdiği cevapları dikkate almanı rica ediyoruz.
nihayetinde bu işin uzmanları.
ama ciddi anlamda motorda sorun yaşarsın. benzinde bile 95 oktandan şaşma. 97 oktan kullanan arkadaşlardan bazıları pişman. çünkü her motor silindir hacmi aynı olsa bile ayrı tepkime veriyor.
motorunu çok seviyor ve ona aşıksan sakın onu zehirleme ;)
maximania
08-09-2008, 14:15
sn cenk77 nın verdıgı lınke bı goz atın derım. sımdıye kadar bor power dan sıkayetcı olan kımseyı duymadım, yurt genelındekı enbuyuk gazetelerde mansetten yazılar var tum dunya bu fırmanın pesınde dıye ve dunya rezervının %70 i elımızde ama butun dunya bılmıyor buısıde sadece bızmı bılıyoruz arkadaslar yahu, hala onyargılı olmayın , gecen yazımda dedıgım gıbı acaba kullanıpta hıc farkını gormedın dıyen kımse warmı? yok, dolayısıyla motorumuzu zehırlemek gıbı bıseyde soz konusu deıl. hatta bursa bor power bayılıgı ıcın muracaat ettım bursada olan tum forum uyelerıde ugrarsa deneyımlerımızı paylasırız. 95oktan konusuna katılıyorum gereksıyere 97-100 oktan vs gıbı yakıtlara gerek yok.
Arkadaşlar Bor Power kullanımıyla ilgili servisteki ustamdan bir şey öğrendim. Marş sistemi eğer yağın içinde çalışıyorsa sanırım kartelin içinde tam olarak anlamadım ama siz bir anlam çıkarırsınız. bor Pwer koyulduğu zaman etrafını kapladığı için marş kaçırıyor dedi. Benim motorumda kullanamayacağımı söyledi.
maximania
04-10-2008, 16:27
sn kalahan ustan haklı olabılır farklı sıstemlerde calısıyodur belkı yınede bırkac yerden daha teyıt alsan ıyı olur mars kacırma ıhtımalı bence zayıf cunku mars motorları basıt bır dıslı redüksiyon sıstemı ıle calısmıyormu yanı mars motorundakı ufak dıslı baska ara dıslı ıle veya dırek buyuk dıslı teması ıle start vermıyormu? yanı metal dıslılerın sedece yag yuzunden kacırması bana pek mantıklı gelmedı :( ama honda dylan da belkı oyleyse? buarada bor power ı beverly 200üme kullandım hakıkaten makınanın calısma sesı azaldı gaz yemesı akışı degıstı. bızzat tavsıyemdır :))
hardrockbikes
05-10-2008, 20:29
simdi benim kafamada girdiniz ya benim suzuki burgman 650 2003 model ve 70000 kmde bor power kullanmanin buyuk ihtimal yakin ve yag tasarufu ile oynayacagina inandim bende bulabilirsem bir deneyim yurt disinda da satiliyor mu yoksa sadece turkiye demi ?
maximania
07-10-2008, 13:20
yurtdısında bayılıklerı oldugunu zannedıyorum.. mesela bursadakı satıs bayılerınden bırısı benım. yakın zaman once bayılık aldım pıyasadanda ucuza vermeye calısıyorum sırf bızım camıaya katkı olsun dıye. tavsıye edrm.. bu lınkı tıklayın aklınıza takılan herseyın cevabı orada.. http://www.nnt.com.tr/index.php
sn kalahan ustan haklı olabılır farklı sıstemlerde calısıyodur belkı yınede bırkac yerden daha teyıt alsan ıyı olur mars kacırma ıhtımalı bence zayıf cunku mars motorları basıt bır dıslı redüksiyon sıstemı ıle calısmıyormu yanı mars motorundakı ufak dıslı baska ara dıslı ıle veya dırek buyuk dıslı teması ıle start vermıyormu? yanı metal dıslılerın sedece yag yuzunden kacırması bana pek mantıklı gelmedı :( ama honda dylan da belkı oyleyse? buarada bor power ı beverly 200üme kullandım hakıkaten makınanın calısma sesı azaldı gaz yemesı akışı degıstı. bızzat tavsıyemdır :))
Olabilir. ama kesin olarak bildiğim bir şey var şu elektrik sağlayan bakır sargılar var onlar Dylanlarda sağ yağ kartel kapağının iç tarafında, devridaim pompası milide sargıların içinden geçerek sağ kapağın hemen dış tarafındaki devridaim pompasına bağlı. sargilar yağın içinde kartelin içinde çalışıyor. Eğer sargılar bu Porpower ile kaplanırsa sanırım elektirk tesisatına zarar verebilir diye düşünüyorum.
Yeni teknoloji motorlarda piston, silindir, sekman boşluk tolaransları çok azaldı. Yüksek güç üretmesi istendiği için. O yüzden 5-40W yağ kullanılır. Ancak o kadar incelikte yağ sekman arasına girebiliyor. Bor kullandığınız zaman içindeki partüküller yağı kalınlaştıracak. Buda sağlıklı yağlamayı zorlaştıracak. Birde fabrika yani İtalya kendi yağın dışında katkı maddesi konmaması konusunda uyarıyor.
Yıpranmış motorlarda özellikle araçlarda kullanılabilir. Çünkü zaten aşırı boşluk yapan bölümleri doldurmuş oluyor sizin motorunuzda öğlebirşey yokki faydasını görebilesiniz.
NTT'nin sitesinde bor katkıların visikositesi 20-50 olduğu söyleniyor. Her ne kadar nano teknolojinin kullanıldığı, çok küçük partiküllerden bahsedildiği söylensede katkının visikositesi belli. 5-40 yağ kullanılması gereken motorlara 20-50 yağ katkısı kullanmak nasıl sonuçlar doğurur?
Bu arada katkıyla ilgili detaylı teknik bilgilerin verilmesi şirketin ciddiyetine bir işaret kanımca.
maximania
09-10-2008, 16:34
sn beo ewet celıskıde haklısınız ama kullanılacak olan bor katkısı karter dekı yag hacmının ortalama 10/1i gıbı olacagı ıcın zaten seyreliyor 10da 1in ıcınde. dolayısıylada sorun teskıl etmıyor.. kalbınız rahat olsun...
burakaaj
08-11-2008, 00:18
arkadaş Böyle şeyleri Kafana Takma Periodik Servise Götür Keyfine Bak Sen Gel Beni Dinlee Parani Boşa Harcama Zaten Bindiğin Makina Süperrrrrrrr
kirpiiii
08-11-2008, 22:36
ben maslak oto sanayıde calısıyorum..her parcacıda bu urun mevcuttur amerıcancı,japoncu farketmez...parcacıda stand vardı sordum bu iş göruyomu dıye her tamırcı kullanıyomuş fakat km si yuksek veya yaşı ılerlemıs araclarda.örnegın polıs arabaları,tıcarı taksıler de falan yani...sesi azalma ve yakıt tasarufu konusu dogru,fakat bu tecrubem arabalar için ve dikkatınızı cekerım arabalar daha kıvamlı yag kullanır 10-40 gıbı....bu urunu hep motorda degerlendırdınız pekı yag fılıtresı,yag devırdaim pompası standart özellıklerın dısında kıvam kazanmış yagla nasıl basa cıkacak?motorsıklerde daha ufak ekıpmanlar kullanıldıgından sahsı fıkrım kullanmayın derım...uretıcı fırmalar kendı urunlerını kullanıcılardan cok daha iyi bılır,önerılen urunlerı kullanmak daha iyi olur...
Sayın AŞIK,
İlginize teşekkür ederiz.Dört zamanlı motorlarda tavsiye ettiğimiz ürünümüz ,ıslak debriyaj tabir edilen(wet clutch) sistemli motosikletlerde tavsiye edilmemektedir.Şayet motorunuzun yağ haznesi ayrı,şanzuman sistemi ayrı yağlanıyor ise kullanabilirsiniz.
Saygılarımızla
From: Asik, Ozan [mailto:ozan.asik@ritzcarlton.com]
Sent: Friday, November 28, 2008 11:14 AM
To: info@nnt.com.tr
Subject: Bilgi
Merhaba ;
Suzuki Burgman AN400 maxiscooter kullanıyorum.Motor 2500 km borpower ürünlerini kullanmamda herhangi bir sakınca olabilirmi,Hangi borpower ürününü kullanmam gerektiği hakkında da bilgi verirseniz çok sevinirim.İlginize teşekkür ederim.
954fireblade
16-04-2009, 02:49
bor u bir yağ katkısı olarak görmeyin bor tamamiyle nanoteknoloji ürünü elmas parçacıklarının mikronlarla ölçülmekte zorluk çekilen bi magden diyelim.
km si yükseklerde faydalı olabilir görüşünü yanlış geldi bana.
motorunuzu koruma amaçlı kullanabilirsiniz.faydasını çook uzun km ler sonra anlarsınız.
motosiklet için 100 ml ye kadar karar.tekrar söylemek isterim.illede ses veya performans olarak geri dönmesini beklemeyin.ömür olarak düşünün.
Bor yağ katkısı değildir bor metal katkısıdır metallerin arasındaki boşlukları doldurduktan sonra orda donuyor.2 aracımda denedim Ford fiesta TDCİ ve Mercedes 560sec AMG,2sin de ses ve sarsıntı azalması oldu.Bence Piaggio motorlarında kullanmayın nedeni zaten motorların ömrü uzun ve performansları yüksek makinalar,Kullanırsanız da 30.000Km yi geçtikten sonra kullanın 0 makina üzerinde bir espirisi yok.
Bende Engin Bey tarafında yer alıyorum.Bu tür katkılar özellikle ABD kaynaklı üretiliyor ve yıpranmış motorlardan ,ölmeden yada ciddi bir bakım öncesi dönemde son bir verim alınması için yaratılmış ara gazı şeyler.Dediği gibi senin motor yeni ,yıpranmışlık yok ,gerekte yok.Şimdi benzincilerde bu katkı maddelerine dikkat et.Yağ ömrü uzatanı,delik karbüratör tıkayanı,hep bozuk yada iyi işlemeyen bir yerlerin iyi işlemesine yönelikler.Normal İşleyen mala bunlardan gerek yok.
berkay_tekin
25-11-2010, 15:53
bor power hakkında neler düşünüyorsunuz arkadaşlar uzun yol yapanlar için çok öneriyorlar..Bende denemek istiyorum çünkü kullanan arkadaşlarım yağ yakmasını engellediğini ve yağ yakma olayının kalktğını söyledi..Sizde bilgi verirseniz herkes mutlu olur..
Ben arabamda kullandım, yağ yakma veya kompresyon kaçağı olmamasına rağmen kullandım. İlk depodan sonra net bir şekilde yakıt tüketiminde %10 düşüş hesapladım. Motorun sesi hissedilir derecede azaldı ve çekiş arttı. Yakıt zaten elle tutulur bir sonuç. Ses ve performans konusundaki hislerimin psikolijik olmadığını da araca bor power koyduğumu bilmeden kullanan eşimin ve babamın tepkilerinden anladım. Tabi şu anda aracın durumuna alıştığım için ses ve çekiş ne durumda emin olamıyorum ama yakıt ekononmisi aynı seviyelerde. 30,000 kilometre önce eklemiştim.
Scooter için de aynı sonucun alınacağını düşünüyorum ama bir türlü denk getiripte eklemedim. Motor ve şanzıman yağının ortak olduğu vitesli motosikletlerde ise kullanılmaması gerekli.
murat arslan
25-11-2010, 20:54
arkadaşlar bu bor powerın kendi sitesin de (http://www.nnt.com.tr/Sss.html#c383) motorsikletler de kullanılmaması gerektiği yazılmış.şanzıman ve motor yağı birlikte kullanıldığından kavramaya zarar verebileceği için kullanmayın diyor.sanırım bu konuyu daha fazla irdelemeye gerek yok.bu ürün bizi bozar.
emresaglam
25-11-2010, 22:03
Motor ve şanzıman yağı scooterlerde ayrı olduğu için bu ürünün zarar vereceğini düşünmüyorum faydasıda olabilir.Tabiki linki açan arkadaşımız gibi bir haftalık motorda kullanılmaz 25-30 BİN km devirmiş motorlarda kullanılabilir.
Bu ürünü kullanıp sonrasında pişman olan birçok kişide mevcut şikayetvar.com sitesinden ürünle ilgili şikayetlere göz atabilirsiniz.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2006-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.