Orijinalini görmek için tıklayınız : Scooterinizle Yolda Kaldınız ilk yapacağımız kontroller?
Scooterinizle Yolda Kaldınız ilk yapacağımız kontroller neler olmalı arkadaşlar.
misal çalışmıyorsa ayak marşıyla çalıştırmayı deneriz.Gene çalışmazsa neler yapabiliriz ?? :smiles30:
Mel-a-ku
25-05-2008, 00:18
ben ılk benzıne bakarım :)
Altına eğilir sızıntı varmı diye bkarım.Benzin hortumu çıkmış olabilir yada büyük geldiği için sızdırma yapabilir.
selcuk_unal
26-05-2008, 08:56
kendi yapacaklarımı da yaptıktan sonra başarılı olamadıysam motoasist'i ararım.
ibrahim usta yı çağırırım fikri en güzeliydi :D:D:D:
ibrahim ustayı ararım
Bende İbrahim ustayı yetiştiren Abdullah ustaya giderdim:D:D:D Namı diyar Apo usta.:action-smiley-069::D
Bende İbrahim ustayı yetiştiren Abdullah ustaya giderdim:D:D:D Namı diyar Apo usta.:action-smiley-069::D
İbo yapamazsa Apo ustayı ararım :rolleyes:
oda olmazsa seni ararım abi :)
Hakan abimi ararım. :) Kontürüm yoksa ödemeli atarım. :D
onurdemir
26-05-2008, 23:06
Konu geyiğe sarıyor arkadaşlar. Toparlayalım biraz... :)
deniz206
26-05-2008, 23:30
yağ seviyesine ve benzıne bakmak olur heralde Allah yasatmasın : )
Hakan abimi ararım. :) Kontürüm yoksa ödemeli atarım. :D
şarjında yoksa napıcan çok merak ediyorum :D:D
sanırım bende yavaş yavaş eve doğru motoru iterim.
kimsede motoru parçalar arızayı bulur tamir eder yoluma devam ederim demedi :):):)
Kukufili
28-05-2008, 17:04
Henüz yola çıkmadan önce dün çalıştırmada sorun yaşadım. Elektronik ateşleme ile çalışmadı, ayak marşı geldi, tek vuruşta çalıştı. Bunun sebebi ne olabilir?
Eğer yolda kalırsam önce ne yapmam gerektiğini ben de merak ediyorum, geyiğe vurmayıp da işe yarar şeyler yazsak, ne kadar güzel olur.
akün zayıf olabilir ondan kaynaklı bi sorundur bence
benzin filtresine bakın mutlaka, hayatımda 1 kere yolda kaldım o da benzin filtresine takılan sinekten dolayı...
kağıthane BP'yi zengin yakıt katkılarından dolayı sevgiyle anıyoruz...
Bende önce benzin'e bakarım ki benzin'e bakmadan asla yola çıkmam sonra ayak marşını denerim o da çalışmazsa zannediyorum ki kayışta veya buji'de problem vardır o zaman Ege Motorlu Taşıtlar servisi Maslak Burhan Usta'yı arayıp aracı garaja çektirtip onun işin üstesinden gelmesini beklerim :)
Ben de bugün direk başıma gelen olayı örnek göstereyim;
tam işe yaklaştığımda motorun arkası yalpaladı, dedim heralde lastik falan delindi indi, çektim sağa bişey yok, arkama baktığımda yere birşeyler dökülmüş demekki lastikle üstünden geçince kaymış falan neyse heralde silindir üst kapağı patladı dedim ( su soğutmalı 2 zamanlı runner ların bazı modellerinde üst su soğutmanın dönüğü kapak plastik oluyor ) baktım onda da bişey yok. Zaten onda olsa eyvah yani.. :)
Sonra baktım karb. üzerindeki benzin hortumu yerinden çıkmış, bu da kroniktir 2 zamanlı runnerlar habire çıkıverir o hortum o nedenle japonla yapıştırmak gerekir. Yanımda allahtan plastik cırt kelepçe vardı, geçici olarak onunla tutturdum :D
Motorumun nasıl yolda kaldığı önemli giderken mi stop etti yoksa durdum da tekrar çalıştırdım çalışmadımı. Ona göre önce genel kontrolleri yaparım yağ, su, akü, buji vs. Çalışmassa Önce arkadaşımı ararım motorla gelip beni çekmesi için o gelemezse Aslan ustayı ararım gel beni kurtar derim.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2006-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.