Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet kardesligi (Motostop)!
Dun benim makinanın butun işlemleri bitince aksam onu almaya gitmem gerekiyordu ki hafta sonu motosikletime bineyim.Arabamı maslak taki sirket binasının otoparkına koyduktan sonra ceketimi kaskımı eldivenimi aldım sivilleride giydikten sonra harp akademilerinin oradan taksiye binecektim.
Aklıma birsey geldi, dedimki;tum malzemelerim tamam neden motosikletlere isaret yapmıyorum ve kaskımı musait olan 2. motora kaldırdım.durdu :). bir kuryeydi nereye dedi dedim ileri :). atladım iş kulelerine kadar bıraktı.oradan bir honda 150li bir arkadas aldı zincirlikuyu kopru ayrımına kadar bıraktı :). oradanda yine bir tekstil firmasının kuryesi aldı once onunla osmanbeye evrak bıraktık ve sonra dolapdere Aks motorun onune kadar bıraktı beni.
hepsine buradan tek tek tesekkur ediyorum.motosiklet kardesligi bu olsa gerek hemen hemen herkes birbirine yardım ediyor. :)
Birseyi daha belirtmek istiyorum kaskımla motostop isareti yaptıgım 1. motor EA plakalı mavi yada gri yarım kask takan acık renk bir x8 di :( tabiki almak mecburiyetinde degil ama full koruma yolda duran biri yardım isteyen bir motorcudan baska ne olabilirki yuzume bile bakmadı.
arkadas ayıp etmiş beni arasaydın ben alırdım seni aks motoroda yakın çalısıyorum bazen kuryelere kızıyorum tehlikeli motor kullanıyolar diye bende bi kac kez yolda kalmıs arkadaslara yardım ettim yasasın motosiklet kardeşliği :)
Çelebi güzel bir hikaye. Bunları duymak sevindirici. Yolcu almayan motoru da anlamak mümkün. Bu devirde kimse kimseye güvenmez oldu. Eskiden korna ile selamlaşılırdı. Şimdi birine korna çalınca karşılık alamıyorum.
Seyit Tekirdağ
05-07-2008, 19:20
Çok güzel vallahi ya böyle olmalı iste kardeşlik. bu güne kadar korna ile kime selam verdiysem %80 ninden selamıma karşılık aldım. Altanın'da dediği gibi bazı kendini bilmezler karşılık vemiyorlar ama onlarda öğreneceklerdir zamanla..
Kuryeler bu konuda çok iyiler sağolsunlar anında duruyolar.Bende birkaç kere seyahat ettim kuryelerle.
Tabi elinde kaskın olacak.
E süpermiş :D ben de yaşadım bunu bir keresinde. Kuryeydi ( heralde motoru arızalı mıdır nedir ) işaret etti, durdum. Bişey sormadan bindi arkaya direk beni de yukarı kadar atıver diye :D iyi dedim ben de götürdüm.
Süper yaaaa iyi akıl etmişsin abi. Bende yolda duranların yanına çoğu zaman yanaşıyorum. Bir problemmi var falan diye. Bir keresinde en basitinden tornavida lazım olmuştu. :)
Seninde yapmış olduğun akıllıca elbette duranlar olacaktır
valla super oldu arkadaslar inanın gururlandım :)
birkeresinde bende Zincirlikuyu dan Etiler istikametine giderken bir taksici ile tartıştım kenara çektik adamla kavga etmeye başlayacağım adamın taksiden inmesiyle binmesi bir oldu
arkama dönüp baktım etrafımı çoğu kurye olan motorcu arkadaşlar sarmış, hani kavgaya tutuşsak taksicinin vay haline sonrada burada kimse motorcuları yanlız sanmasın dediler
işte o an anladım motosiklet kardeşliğini anında yanınızda olurlar bende dahil helal olsun biz motorculara beee.....
Mustafa Özen
17-11-2008, 00:45
Olması gerekende bu aslında.Nasıl taksiciler birinin başına bir olay geldiğinde birlik oluyorsa bizim de aynı şekilde hareket etmemiz lazım
timewizard
17-11-2008, 04:05
Belki arkadasina birini almaya daha hazir olmayan ve motor kullanmayi yeni ogrenen biridir?
egeturbo
17-11-2008, 10:20
Yarım etmeleri güzel peki moto stop işareti nasıl bildiğimiz otostop gibimi ?
cemmeydan
03-03-2009, 14:25
Çelebi hiç aklıma gelmemişti, elimde kaskım otostop yapmak. Ben yolda kasklı birisini görsem alırım ama kolay kolay birisinin arkasına binemem, tırsarım.
Cemal Dolunay
03-03-2009, 18:01
İzmir'li arkadaşım Çelebi merhaba.
İzmir-Seferihisar başlığı altında yazmayı düşünüp de unuttuğum konuyu açmışsın hem de çok güzel bir olay ile.
Bir ara beş yıl süre ile peugeot 504 (yahudi merecedesi) kullanmıştım. Daha sonra öğrendim ki bu marka ve modeller tıpkı wogsvagen kullananlar gibi birbirilerine yardım eder karşılıklı geldiklerinde bir saygı işareti olarak yavaşlarlarmış. Ben de hemen uygulamaya başladım o zamanlar. Geçen pazar Seferihisar - İzmir arasında 8-10 kadar artçıları ile uzun yol görünümlü motosikletçiler ile karşılaştım. Tamamı da karşı şeritten geçiyorlardı. Yollar da bomboş. Peugeot uygulaması geldi aklıma o sıralar ve onlara el salladım. Hiç birisi karşılık vermedi. Kasktandır diye kendimi aldatayım dedim olmadı, bende de kask vardı çünkü.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2006-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.