PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilenlere danışıyorum..

-E-R-A-Y-
02-08-2008, 11:26
Arkadaşlar..iki gün önce serviste 28500 bakımını yaptırdığımda yeni bir adanalı usta vardı. 30 yıllık motorcu ve hayabusa kullanıyor..
Benim motorunda debriyajından kalkışta ötme sesi geliyor. Debriyajını performans ürünleriyle değiştir. Bilyaları değiştir.
Memnun kalırsın..dedi..
Egzosda değişebilir dedi..
Ayrıca ne olduğunu bilmiyorum sizler varyatörden bahsediyorsunuz.
Ne işe yarar? Buda özel bir markamı olmalıdır? (Malossi sanırım en iyisi:confused:)

Ben bu sıralar motoruma bazı özellikler katmak istiyorum.
Çok abartılı olmamakla beraber bazı parçaları özel takıp performansı artsın
istiyorum.

Giderken disklerden (hangisi olduğunu anlayamadım) sürtme sesi geliyor.
fırt fırt fırt diye (komik oldu seslendirme:D)
Balataları mı değiştirmem lazım..iyi balata hangi markadır?

arkadan çukurlara girdiğimde bir lıkırtı gibi ses geliyor.
Usta otomatik ten dedi. Açıp halledelim ama 1-2 gün kalması lazım dedi..
Önemli bir yeriyse motorun açıp dağıtıp tekrar kapattığında
bir sorunum olurmu?
Zaten servisler önemli bir ses değil, sonra bakarız lafını çok kullanıyorlar sanırım.tabiki hepsini kastetmiyorum..
Yamaha kullanan ve bana tavsiyede bulunabilecek iyi bir servis bilen varmı?

Sorular fazla oldu ama hangisinde fikir sahibiyseniz paylaşmanızı isterim.
Çünkü ben yeni motorcuyum ve bu işleri sizlerden öğreniyorum.

Şimdilik bu kadar..
Görüşmek üzere..;)

aliefe
02-08-2008, 13:50
merhaba xcube debrıyaj sesi içeride kalan balata tozlarından yapar bunlarda bakım yapıldıkdan sonra gider tahmini 1000km kadar sonra balatanın aşınmasından dolayı aynı sesi çıkarabilir
performans ürünlerinin ses ile alakası yoktur sadece sana ilk kalkışda eğer sen performans istersen faydasını görürsün yani performans ürünü takınca ses gelmeyecek diya birşey yok ve orjınal parça her zaman daha sağlamdır bilgin olsun.
fren diski ise darbe almış olabılır veya balatan bitiyo olabılır balatanın arkasında sac vardır balata bitmeden önce ses yapar kontrol etmende fayda var.

Slicer
02-08-2008, 14:53
Fren diskinden gelen ses, otomobillerde çok sık karşılaştımız disk eğilmesi gibi olabilir. Diskteki eğilme darbeden ziyade ani ısı değişiminden kaynaklanır. Uzun bir yokuşu sık fren yaparak inersiniz, kısmet bu ya, yokuşun sonunda bir su birikintisine girerseniz ısınmış disk aniden soğuyunca biraz burulur. Çok önemli değil, tornada her iki yüzünden çok ince bir pas alınarak düzeltilebilir. Ancak otomobilinkinden daha ince olan motosiklet diski için aynı uygulama yapılabilirmi emin değilim. Yinede servise veya iyi bir ustaya danışmak lazım.

-E-R-A-Y-
04-08-2008, 12:08
Teşekkürler bilgiler için..
O zaman orjinal parça her zaman en iyisidir mi diyelim?
Fren diskine ve balatalara baktıracağım.
Başka bilgi vermek isteyen varsa memnun olurum..
Hepinizin ağzına sağlık..

Slicer
04-08-2008, 12:26
Orijinal parça her zaman en iyisidir ancak yan sanayi ve orijinal karşılaştırmasını iyi araştırmak lazım.
Şöyle bir örnek vereyim;
Mitsubishi yetkili servisi idim. Carisma debriyaj balatası orijinali 500 TL ama Mitsubishi fabrikasına mal veren Valeo'da aynı balata 100 TL. Şimdi hangisini tercih edersiniz. Valeo, Mitsubishi'nin balata tedarikçisi. Hangisinden alsanız mal zaten aynı fabrikadan çıkıyor sadece kutular farklı.
Eğer garantiniz bitmişse bu tür sarf parçalarında özellikle, büyük parça üreticisi firmaların kataloglarına bir göz atmakta fayda var.

maximania
05-09-2008, 15:34
selamlar bende soyle bır ornekle katılmak ısterım orjınal parca tabıkı garantı kapsamındakı aracların vazgecılmezı hatta mecburu ama ben bırcok x8de x9da ve burgman gıbı maxıscooter larda soyle bır handıkap yasadım, nezaman orjınal balataları taksam hep cıyak cıyak ses geldı nezaman yan sanayı taksam fısır fısr oldu. halbukı tamtersı olması gerekmezmıydı ama nedense hep boyle oldu bu 1deıl 2deıl 5-6cesıt farklı kategorıde boyle oldu.. bırde modıfıye konusunda egerkı garantı kapsamında deılse aracınız ozaman uzerınde calısmaya deger fıkrındeyım ve dunyada bu konuda kendını ıspatlamıs olan malossı ve pollını gıbı ıtalyan devlerınden fayda goreceksın. komple malossı debrıyaj setı ve kevlar kayısı ve tahrık setı hatta malossının egzantırıklerı krankı pıston sılındırı vs modıfıye alternatıflerı epey fazla. bu 1azda sızın butcenızle ve beklentılerınızle alakalı.. selamlar

canii
05-09-2008, 15:49
Diskten gelen ses için her gün lastiği çevirerek su tutarsan geçebilir.