Orijinalini görmek için tıklayınız : çete motorumu düşürdü
Rumeli Kavağı - Rumeli Feneri'ne çıkan dar ve trafiği olmayan yokuşu çıkarken 20 m kadar ileride yolu kesmiş 4-5 adet köpek çetesi ile karşılaştım.Panikle geri dönerken motoru düşürdüm.Scooter olduğu için ayakta kalabildim ve hemen kaldırıp oradan uzaklaştım.Aynadan baktığım kadarıyla köpekler pek reaksiyon vermeden arkamdan bakıyor gibiydiler.
Acaba bu ve benzeri durumlarda aralarından geçilmeli mi?
Bilgili ve tecrübeli arkadaşlar varsa düşüncelerini aktarırlarsa sevinirim...
(Düşme sonucu tahmini gidonun çarptığı sol bacakta ve sağ dizde morluk oluştu.)
Öncelikle gecmis olsun .. Ani tepki vermeden yoluna devam etmis olsaydın su an o morluklar olmazdı seninki biraz hani ne olur ne olmaz olayına benzemis .. Sen yoluna devam ederken köpek pesinden kosar ama durursan bu sefer o senden kacmaya baslar ;) Kazasız keyifli sürüsler diliyorum ..
kirpiiii
10-12-2008, 22:25
gecmıs olsun,ben olsam devam ederdım.gerçi basıma oyle bır durum gelmedı ama yınede devam ederdım,ısırırsa pacamdan kapar bende suruklerım yanı yada tekme atarım yapacak bişi bulurum :)
Köpekler motorun sesinden korkuyorlar. Ben eğer saldıracak gibilerse yanlarına iyice yanaşıp ani gaz açıyorum. Yada frene basıp ara ara gaz açıp geçiyorum. Bu durumda uzaklaşıyorlar. Sakın sakinliğini yitirme.
choconut
16-12-2008, 07:03
öncelikle çok geçmiş olsun size..benzer durumlarla bende defalarca karşılaştım benim yöntemim şöyleydi yavaş bi şekilde aralarına girip zaten onlar o sırada kenarlara çekilirken tam grubun ortalarına geldiğim sırada gazı kökleyip aralarından uzamak oluyodu bugüne kadar olumsuz bişey yaşamadım tavsiye ederim..
dostum geçmiş olsun köpekler duran birşeye saldırmazlar içgüdüsel olarak koşan ya da motor gibi araba gibi hızla geçen araçları kovalamaya çalışırlar eğer oldukça yavaş bir hızla geçersen umursamazlar bile ama hızla yaklaşırsan kovalamaya hazırlandıklarını görebilirsin ve yanlarından geçerken üzerine doğru gelirler bu da seni panik yaptırabilir bu sebeple yavaş yavaş geç git görüceksin hiç problem çıkmıyacak
Benimde evin sokağında vardı bir köpek, hergün peşime takılan, kovalayan. Kurtulmak için çareler ararken internette bir cihaz bulup, satınaldım. Anlatıldığına göre pille çalışan bu cihaz, sadece köpeklerin duyup, rahatsız olup peşinizi bırakmasına yarayan bir alet. Aldım ama kullanmaya çalıştıkça köpeklerin hiç banamısın demediğini gördüm, tahmin ediyorum pilinden kaynaklı bir sorundu yaşadığım. İsteyen arkadaşlarım internetten araştırıp deneyebilirler, kullanıp memnun kalanlarda olduğunu duymuşluğum var.
Ayrıca köpeklerden korkup, kaçmak yerine farkettiğimizde yavaşlayıp yanlarından geçmemizde fayda olduğu tavsiyelerini sürekli duyuyorum. Söylendiğine göre köpeklerin dikkatini çeken dönen tekerlekler, sahiplendiği alandan geçtiğinizde hareket halinde olan tekerlekler köpekleri rahatsız ederek, tepki vermelerini gerçekleştiriyormuş.
alparslan
25-01-2009, 12:17
hiç durmadan yanlarından geç bence bişey yapamazlar yanlız geçerken tekme falan atayım deme motorun dengesini bozup düşebilirsin ayrıca köpeksavar kovucular var köpeklerin duyabileceği frekanta sinyaller gönderiyor bildiğim kadarıyla işe yarıyor.
cemmeydan
03-03-2009, 14:13
Bende bir köpek çetesiyle karşılaştım ve 5 dakika bakıştık. O surada geçen bir otobüsün yanından giderk kurtuldum. Tehlikeli olan köpek değil, yarattığı panik galiba.
Geçen hafta çok üzüldüm ama bir o kadarda hak ettiğini düşündüm köpeğin biri benim arkamdan kovalamaya başladı ve bir anda durunca duramayıp eksozuma çarptı sanırım 1-2 sn yapıştı derisi ondan sonrada uluyarak kaçtı çok üzüldüm cidden
Ruzgarca
11-03-2009, 23:20
Kopek kaciran aletin adi Dazzer. bende var . cunku gece kendi kopegimle gezerken ani saldirilar icin kullaniyorum. % 50 kopekte cok etkili oluyor.
ama motor kullanirken onu cikarip kopege tutmaya calisirken dusme sansiniz da var tabii
bu yaz polonezköy civarında köpek çiftliği yolu üzerinden gitmek zorunda kalmıştım.
öyle ki çiftlik dışında başı boş elliye yakın köpek yolda yatıyor veya etrafta dolanıyordu. tam aralarından geçeceğim esnada hep birlikte üzerime koşup havlamaya başlamışlardı.
bende gaza nasıl bastıysam son hız kaçmaya başladım o bozuk çukurlu yolda.
arka çantam çatladı ama kaçmayı başardım :)
motor oldum olası bu kadar hız yapmamıştı hiç :)
sadece bir defa karşılaştığım bu durum karşısında kaçmaktan başka çare olmadığı kanaatindeyim :)
Bugün irice bi köpek takıldı peşime ben de tavsiyelere uyarak durdum ....köpekte durdu sonra bi an bakıştık ...geriye döndü gitti...% 50 şansla kurtardık.Hayvan senin ondan kaçtığını sanıyor . Durunca affallıyor..dumur oluyor :)
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2006-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.