Orijinalini görmek için tıklayınız : moto Drag kazası
feritsolak
21-11-2006, 01:02
buradan izleyin yorumlarınızı bekliyorum...
http://www.metacafe.com/watch/232619/drag_racing/
Motorculukta...Nereye bakarsan oraya gidersinin tam bir izahı...
Hakikaten korkunç ve de şansız bir kaza, irkildim gerçekten. Yoluna girdiği motor direkt olarak adamın kafasına çarpıyor, ama adamda 20YTL'lik kask olmadığı için beyni dağılmıyor!!! Sağol Ferit;)
felaket birşey inanamadım izlediğimde
ne kazalar oluyor vay be
sağol Ferit
İnanılmaz bir kaza. Allah kimsenin başına vermesin.
Bu kaza pistte olan bir kaza ama bu kazayı gerçek hayata uyarlarsak buna benzer ya da aynı riski taşıyabilecek kazalar olmayacak diye bir kural olmadığına göre..........anlayan anlar heralde...bahsetmek bile istemiyorum
Daha motorumu almadım ama Allah hepinizi kazalardan belalardan korurusun
Kaan sen de güzel demişsin acaba 20 ytl'lik kask taksaydı ne olurdu.....
Hiçbirşey olmazdı Bright, ben de yeni öğrendim çünkü pahalı olan kasklar en fazla %20 daha çok koruyormuş, hem vücudun diğer hayati organlarını korumadığı için de hayat kurtarmıyormuş, o yüzden de fazla para vermeye gerek yok pahalı kasklara. Bu site çok yararlı gerçekten, insan yeni şeyler öğrenip tecrübelerini arttırıyor!!!:)
Evet Kaan bunu ben de çok araştırdım
bir forumda bir arkadaş nerden bulduysa dünyanın marka olmuş tüm kasklarını(Nolan Caberg BMW vs.) incelemiş ve bununla ilgili bir konu yakalamış hemen hemen hepsi birbirine eşdeğer korumalar sağlamakta sadece ağırlık, ses, gürültü, havalandırma ve buğu oluşumu gibi farklar vardı. Sonuçta da çok pahallı kask almanın prestijden fazla bişey sağlamayacağını bilmekteyiz.
Ancak 20 YTL'ye satılan tipteki kaskların da yere düştüğünde karpuz gibi patladığını söylemekteler.
Sonuçta çok iyi seçmek lazım bu kaskları marka olmalı ancak ihtiyacı karşılayacak kadar fiyatı olmalı. Daha derinlere inersek üretim tarihi son kullanma tarihi, üretildiği ülkenin avrupa standartları kodu çene kısmının korumalı olup olmadığı ibaresi ki bunlar o kaskın optimal düzeyde koruma sağlamasına etki eden faktörlerdir konfor olarak da dikkat edebileceğimiz şeyler ise buğu önleme, çizilmez vizör, havalandırmalar güneş vizörü ve daha neler neler. ama öncelikle temel ihtiyaç olan KORUMA kabiliyeti
Ben yaklaşık 1.5 ay bunları araştırdıktan sonra koruma ekipmanlarımı aldım. Çünkü hiçbir bilgim yoktu ve hata yapmamam lazımdı çünkü bu ekipmanlar da iyi bütçe gerektiriyor.
Gerçekten çeşit çeşit ürün var ama çok pahallıya gerek yok ama en azından bilindik birşey olması ve standartlar dahilinde üretilmiş olması ki bu konuda iyi araştırmak lazım gerekir
Bu söylediklerini tabii ki ben de biliyorum kardeşim ama benim değindiğim ve ucundan azıcık dokundurduğum konu başkaydı, yoksa kimse gidip Shoe'nin 500-700 Euroluk kaskını demiyor, ben sadece 20YTL'lik kask kullananlardan bahsediyorum. Yoksa scooter sınıfı için 3 ya da 4.sınıf kask tavsiye edilir ve kasklarda tam güvenlik sağlama faktörlerinden en önemlisi de kapalı kask olmasıdır. Sen benim başka bir başlık altında yazdıklarımı bir oku, o zaman ne demek istediğimi anlayacaksın, sanırım aksesuar bölümündeydi;)
Zaten aynı şeyleri söylemekteyiz Kaan Sadece senin söylediğin gibi ''20 YTL'lik kask taksaydı ne olurdu'' diye tekrarladığımda sen hiçbirşey olmazdı demişsin ben de ona istinaden bu yazıyı yazmıştım.Aslında seni destekleyici bir yazı yazmaya çalışmıştım. Belki yalnış anlamış olabilirim kusura bakma. Mutlakaki senin bilgilerin bizler-yeni başlayanlar-'dan daha fazladır.
Yok be Bright kardeş, estafurullah. Aynı şeylerden bahsettiğimizi ve de desteğini aldığımın farkındayım. Yalnız ben esprili bir dil kullanmak adına öyle yazmıştım, daha önce bu konuda bilinçsiz bir arkadaş vardı, o yüzden yazdıklarımı oku dedim ya, ama tabii düz yazı olduğu için duyguları çok ifade edemiyorsun. Eğer yanlış anlamana sebep olduysam kusura bakma kardeşim:)
Yok Kaan kardeşim ne kusuru olur mu öyle şey. Dediğin gibi duyguları yazılara dökmek çok zor. Bazen bunlar olur en önemlisi birbirimize duyduğumuz bu saygı. Bu sohbet ortamlarını ayakta tutan en güzel şey bu saygı. Asıl ben yeniyim eksiklerim olursa sizler kusura bakmayın...
üfff. çok kötü adamin kafasii gitti heralde
feritsolak
26-11-2006, 01:45
arkadaşlar birde şu kazaya bakın.
http://www.pikniktube.com/default.asp?videoId=02
Saygı bizden Bright kardeş, dediğin gibi saygı ve sevgi çerçevesinde devam edersek, ne kimse bir diğerini kırar ne de tatsızlık olur;)
Bu arada Ferit kardeşim maalesef verdiğin link görüntülenemiyor, bilgine!!!
feritsolak
26-11-2006, 22:14
eywallah abi şimdi düzelttim tekrar deneyin.
SAğol Feritim ilgin için. Allahtan kazayı yapan en korumalı kasklardan syılan cross kask takıyor, yoksa kafatası gitmişti;) Paylaşım için sağol:)
feritsolak
27-11-2006, 00:46
eyvallah abi
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2006-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.