PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda yeni bir scooter mı tasarlıyor?

onurdemir
08-07-2009, 16:36
http://img20.imageshack.us/img20/7740/kckh.jpgBu hafta başında Avrupa basını Honda mühendislerinin yeni bir scooter üzerinde çalıştığını öne sürdü. Yeni scooterın Honda'nın DN01 model motosikleti tarzında Mega Scooter sınıfında yer alacağı söyleniyor. 2010 yılında çıkarılması muhtamel olan aracın tasarımının Honda'nın VFR 1200 model motosikletinden esinlenileceği belirtildi. Yeni scooterın en dikkat çekici özelliği ise 17 inçlik tekerleri olacak olması. Honda, Yamaha XP 500 Tmax'e sağlam bir rakip olması için yeni bir motosiklet üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Basına bu hafta başında sızan bu ilüstrasyonlar projenin hangi boyutta olacağını gösteriyor. Sportif, büyük tekerlekli, hem şehir içi hemde şehir dışı için tercih edilebilecek yüksek hacimli bir scooterın bizleri beklediği gözüküyor. Honda'nın DN-01'de ya da SilverwingGT modelinde kullanılan şanzıman sistemlerinden birinin kullanılması beklenilen bu araçta ön far ve camın da Honda VFR 1200'ün izlerini taşıyacağı açıkca belli. 17 inçlik tekerlek ebatları ise bir scooterda kullanılan en büyük ebat olarak bu motorla birlikte tarihe geçecek. Aracın basına sızan görüntülerinde ise kırmızı, mavi ve gri renk tercihlerinin olacağı anlaşılıyor.

http://img219.imageshack.us/img219/7628/52414477.jpg

http://img199.imageshack.us/img199/4057/12040481.jpg

http://img199.imageshack.us/img199/126/64789997.jpg

Honda VFR 1200

http://img197.imageshack.us/img197/1154/vfr1200.jpg

SoYK@N
08-07-2009, 16:42
Tekerleklerinin büyük olması çok güzel kaç cc olacağı da önemli Silverwing devrini kapayıp bu motoru mu acaba piyasaya sürecek.

Dizay olarak ön taraf VFR'a gerçekten çok benziyor.Genel anlamda tabii teknik bilgileri de görmek lazım.Yakıt tüketimi felan.

papazefendi
08-07-2009, 16:44
Ülkemizde görebilirsek çok güzel olacak.

koray_x
08-07-2009, 17:08
o kasaya büyük tekerler iyi olmamış görünüş açısından ama tasarım güsel olmuş

boyraz
08-07-2009, 18:00
Muhtemelen bagaj olmayacaktır :) Yine de çok güzel bir motor. SW'deki hayal kırıklığını giderecek gibi görünüyor.

kalyon
08-07-2009, 18:52
Scooter'ın altın devri başladı.Daha başlarındayız ama devrim sürüyor.Git gide daha çok insan vitesle uğraşmak istemiyor.Motor kullananların çoğu zaten şehirde yaşıyor.Aşırı hız ve vites gereği trafik nedeniyle ortadan kalkıyor.Çok yakın zamanda petrol yakıtlı motorlarda azalmaya başlayacak.Daha çok yeşil scooter görmeye başlayacağız.

onurdemir
08-07-2009, 18:55
Scooter'ın altın devri başladı.Daha başlarındayız ama devrim sürüyor.Git gide daha çok insan vitesle uğraşmak istemiyor.Motor kullananların çoğu zaten şehirde yaşıyor.Aşırı hız ve vites gereği trafik nedeniyle ortadan kalkıyor.Çok yakın zamanda petrol yakıtlı motorlarda azalmaya başlayacak.Daha çok yeşil scooter görmeye başlayacağız.
Bu sözü bir kenara kayıt edin. Çünkü gerçeten öyle olacak. Gün yüzüne sık sık hibrid motosikletler çıkıyor. Yakında bu konuyla ilgili de bir haber yapabilirim :write:

YılmazBilgili
08-07-2009, 19:22
Sport Scooter bana gereksiz geliyor. Honda, Touring Scooter tarzı birşey yapsaymış daha güzel olurdu. Burgman 650'ye rakip olarak...

Ayrıca bence de bu kadar büyük lastikler gitmemiş bu kasaya, biraz sırıtıyor. Son halini aldığında başka görünürse o ayrı.

Son olarak hala o eski model aynaları görüyoruz.

ralici01
08-07-2009, 22:04
honda herzaman olduğu gibi bunu da türkiye ye getirmez :(

her7
09-07-2009, 00:09
Gerçekten güzel ama bu resimdeki tekerler fake olmasın çünkü daha küçük tekerlerle üretilmiş durumda videosu: http://www.youtube.com/watch?v=ow9YA8y1z_c

her7
09-07-2009, 00:14
Diğer link: (http://www.youtube.com/watch?v=5ryW9jtcWzg)

http://www.youtube.com/watch?v=5ryW9jtcWzg

onurdemir
09-07-2009, 00:38
Gerçekten güzel ama bu resimdeki tekerler fake olmasın çünkü daha küçük tekerlerle üretilmiş durumda videosu: http://www.youtube.com/watch?v=ow9YA8y1z_c
Sizin bahsettiğiniz farklı model. O yeni çıktı. Haberini koymak için bir süre bekliyorum. Malum çok Honda haberi oluyor :)

jetgil
09-07-2009, 02:17
ön kısım feci şekilde güdük duruyor!sanki motoru ön kısmından büzmüşler gibi! Egzost hem büyük hemde büyük bir soru işaret tasarımı ile.

Gerçeği ile resmi arasında umarım fark vardır ve resim yanıltıyordur zira Honda'dan böyle bir tasarım beklemezdim.

yosh1963
09-07-2009, 07:43
Estetik anlamda oldukça başarısız buldum ben , 17" jant iyide orantısız bir duruşu var , ve niye önde tek diskte hala bu anlamsız ısrar..Arka tasarımı ve bagaj potansiyeli de ayrı bir facia..Ben hiç beğenmedim ne yalan söyliyeyim...

muratbahar
09-07-2009, 14:37
Her zaman büyük jantın konfor ve faydalarından bahsedilirdi ancak bu sefer biraz fazla oldu gibi, en azında genel görünümde çok sırıtıyor ve dikkatimi çeken bagaj kapasitesi gerçekten çok zayıf, ileride motorumu büyütmek istediğimde xEvo'da kullandığım bagaj ve topcase ile elde ettiğim kapasiterde birşey aramak zorunda kalıcam, emsalini bir defa denk geldiği üzere Yahya Abi'de görmüştüm, sele altı + topcase 2 kişinin tüm eşyaları motorda eller boş kalmıştı... :)

Hakan
09-07-2009, 14:49
Tipi hoşuma gitti, acaba motor seçenekleri ne olacak...

Devilmaycry
09-07-2009, 16:20
Videodaki motoru oldukça beğendim.Bagajıda büyük duruyor öndede bölmeler var.

Peki videoda gördüğümüz motor kaç cc acaba?

Daha forzayı bilmeyen dünyadan bi haber honda satıcıları bunuda bilmez etmez muhakkak.

Hondanın 2010'da ne getirip ne getirmeyeceğide belli değil zaten.

hardrockbikes
10-07-2009, 01:09
hikayeden cikmis bu resim sadece forza var oda 250 cc boyle bir motor yok su an yok sa var mi? honda V4 cikartti ama scooter degil vfr nin v4 motorlusunu yaptilar honda bolye birseyle gelirse hic sansi yok ozellikle Turkiye pazarinda ..

AYrica bu scooter gelecegin motoru olucak olayina katilmak oldukca zor scooterin cok pozitif yonleri var ama vitesl motordan alinan hisleri almak cok zor suzuki burgman 650 im var ama bir fazer 1000 le takas ederdim yalan olmasin vitesli motorda heyecan ve gercek motorculuk var .. halen yurt disinda scooter surenlere motorcu gozu ile bakmiyorlar malesef bizim burgman 650 gecen yanimda bir triumph street triple r durdu isiklarda duruyorduk bana "IS THIS TWIST AND GO MATE ?" dedi yani scoterlara bas gaza git gozuyle bakiliyor halen ve kucuk scooterlara 18 yasindan kucukler biniyor 30 yas ustu ise silverwing ve burgman tercih edenlerin sayisi az da olsa var ama bizim ulkedeki gibi scooter kullanan yok ... malesef gilera lar burda ergenlik motoru neyse scooter olayi buyuyor ama gelebilecegi en son noktada bile sinirlari var GP 800 guzel 220 km yapiyor ama vitesten yoksun motor ile iletisim kurup dinleyip vites degistirmek bambaska bir duygu herseyin kullanim alanlari var bence scooter motor degil motorsiklet ise scooter degil avrupada durum boyle dostlar ... 5000 ytl ye 2004 model fazer alinabilse 6000 ytl e cbr 600 veya bir 98 harley sportster alinabilse hanginizin altinda gilera veya piaggio olur bir dusunun hersey imkanlarla kisitli biraz

ginger
10-07-2009, 14:08
Muhtemelen bagaj olmayacaktır :) Yine de çok güzel bir motor. SW'deki hayal kırıklığını giderecek gibi görünüyor.

Selamlar,
Bugünlerde dl650 mi satıp SW400 almayı planlıyorumda, ne gibi bir hayal kırıklığı var SW de?

YılmazBilgili
10-07-2009, 15:33
Selamlar,
Bugünlerde dl650 mi satıp SW400 almayı planlıyorumda, ne gibi bir hayal kırıklığı var SW de?

Sanıyorum SilverWing den SW-T400'e geçişte (ya da 600 olanı da aynı) Honda'nın görünüm dışında dişe dokunur bir değişiklik yapmamış olmasını kasıt ediyor.

boyraz
10-07-2009, 16:13
Selamlar,

SW400''de bir hayal kırıklığı yok, 400 cc sınıfında iddialı bir seçenek. Hatta 2010 model SW - T400 alacaksanız süper bir motor. Benim hayal kırıklığı yaşadığım SW GT600, yani 2010'da çıkacak yeni modeli. Teknik özellik olarak bir ilavesi olmayan bir motor tasarlamış Honda, yani Burgman 650'den hala çok geride. Fakat bu yeni modele SW'de uygulamadığı birçok özelliği katmışlar.

Bunu kastetmiştim, yeni motorunuz şimdiden hayırlı olsun.

altan
10-07-2009, 16:35
Ben bu yeni scootları beğendim.

Timur
10-07-2009, 19:09
Merhabalar. Ben 1 ay önce ps 150 aldım. Şunu sormak istiyorum; herkes bir şeyler söylüyor bu büyük tekerlek ve kçük tekerlek konusunda. PS 150 nin tekerlekleri küçükmü acaba. Acemi olduğum için pek anlamıyorum ama Honda'nın kalitesine güveniyorum. Ne dersiniz?
Selamlar

onurdemir
10-07-2009, 21:06
Merhabalar. Ben 1 ay önce ps 150 aldım. Şunu sormak istiyorum; herkes bir şeyler söylüyor bu büyük tekerlek ve kçük tekerlek konusunda. PS 150 nin tekerlekleri küçükmü acaba. Acemi olduğum için pek anlamıyorum ama Honda'nın kalitesine güveniyorum. Ne dersiniz?
Selamlar

Selamlar Timur bey. Motorunuz hayırlı olsun. Tekerleklerin küçük olması kötüdür diye bir kanıya varmak yanlış olur. Şöyle açıklayalım. Her motorun tarzı farklıdır. Maksi scooterda ideal lastik ebatı 14'dür. Üzerindeki her büyük lastik ebatı artı bir avantajdır. Lastik ebatı büyük olduğu için kullanıcı yoldaki bozuklukları, çukurları daha az hisseder ve aracın yol tutuşu daha iyidir. Fakat sizin motorunuz bir maksi scooter değil. Dolayısıyla 13 inçlik tekerleriniz bu motor için gayet iyi. Bugün Suzuki Burgman 400 gibi bir maksi scooterın arka tekerinin bile 13 inç olduğunu varsayarsak bu ebatlar sizin motorunuz için gayet iyi. ;)

mczaga
11-07-2009, 18:32
hikayeden cikmis bu resim sadece forza var oda 250 cc boyle bir motor yok su an yok sa var mi? honda V4 cikartti ama scooter degil vfr nin v4 motorlusunu yaptilar honda bolye birseyle gelirse hic sansi yok ozellikle Turkiye pazarinda ..

AYrica bu scooter gelecegin motoru olucak olayina katilmak oldukca zor scooterin cok pozitif yonleri var ama vitesl motordan alinan hisleri almak cok zor suzuki burgman 650 im var ama bir fazer 1000 le takas ederdim yalan olmasin vitesli motorda heyecan ve gercek motorculuk var .. halen yurt disinda scooter surenlere motorcu gozu ile bakmiyorlar malesef bizim burgman 650 gecen yanimda bir triumph street triple r durdu isiklarda duruyorduk bana "IS THIS TWIST AND GO MATE ?" dedi yani scoterlara bas gaza git gozuyle bakiliyor halen ve kucuk scooterlara 18 yasindan kucukler biniyor 30 yas ustu ise silverwing ve burgman tercih edenlerin sayisi az da olsa var ama bizim ulkedeki gibi scooter kullanan yok ... malesef gilera lar burda ergenlik motoru neyse scooter olayi buyuyor ama gelebilecegi en son noktada bile sinirlari var GP 800 guzel 220 km yapiyor ama vitesten yoksun motor ile iletisim kurup dinleyip vites degistirmek bambaska bir duygu herseyin kullanim alanlari var bence scooter motor degil motorsiklet ise scooter degil avrupada durum boyle dostlar ... 5000 ytl ye 2004 model fazer alinabilse 6000 ytl e cbr 600 veya bir 98 harley sportster alinabilse hanginizin altinda gilera veya piaggio olur bir dusunun hersey imkanlarla kisitli biraz

gp 800'ün negibi Vites sistemine sahip olduğundan haberiniz yok sizin f1 araçlarındaki gibi direksiyondan vites sistemi var gp800 de aynı Mana 850 gibi aynı motor aynı şanzıman.

Ayrıca Gilera gp800'ün bi değişik versiyonu nu da dizayn ediyor 850 lik olarak.

Honda ,yamaha gibi markalar büyük markalar fakat ne yazıkki Öncülük anlamında radikal tasarımlara imza atamıyorlar ne yazıkki Bi Gilera kadar .gerçi Gilera da 100 yılı devirmiş bi marka.

CBA
13-07-2009, 15:28
cok guzel bı dızayn olmus.

ginger
14-07-2009, 13:48
Selamlar Timur bey. Motorunuz hayırlı olsun. Tekerleklerin küçük olması kötüdür diye bir kanıya varmak yanlış olur. Şöyle açıklayalım. Her motorun tarzı farklıdır. Maksi scooterda ideal lastik ebatı 14'dür. Üzerindeki her büyük lastik ebatı artı bir avantajdır. Lastik ebatı büyük olduğu için kullanıcı yoldaki bozuklukları, çukurları daha az hisseder ve aracın yol tutuşu daha iyidir. Fakat sizin motorunuz bir maksi scooter değil. Dolayısıyla 13 inçlik tekerleriniz bu motor için gayet iyi. Bugün Suzuki Burgman 400 gibi bir maksi scooterın arka tekerinin bile 13 inç olduğunu varsayarsak bu ebatlar sizin motorunuz için gayet iyi. ;)

Onur Bey siz daha bilgilisiniz ama koskocaman maxi scooterlerin tekerleklerinin küçük olması oldukça can sıkıcı.13 inç tekermi olur koca burgmanda sanki mahalle arasında bilyeliye biniyoruz.
Daha önce bir burgman kullanmıştım 1-2 km kadar altı her tümseğe çarpıyordu, silvewing de öylemidir? sanki az daha yüksekmiş gibi duruyor, sırf yerden yüksek olsun diye 400cc den vazgeçip 250cc xmax alıcam bu gidişle.
Hem uzun şasi, hem altı alçak hiç çekilmez. Sanki ferrari kullanıyor gibi her tümseğe yan yan girmemiz gerekecek bu gidişle.

mczaga
15-07-2009, 16:22
özellikle de ülkemizin yollarını ve Trafik ortamını düşününce Ufak teker hiç akıl karı değil .

onurdemir
15-07-2009, 16:53
Onur Bey siz daha bilgilisiniz ama koskocaman maxi scooterlerin tekerleklerinin küçük olması oldukça can sıkıcı.13 inç tekermi olur koca burgmanda sanki mahalle arasında bilyeliye biniyoruz.
Daha önce bir burgman kullanmıştım 1-2 km kadar altı her tümseğe çarpıyordu, silvewing de öylemidir? sanki az daha yüksekmiş gibi duruyor, sırf yerden yüksek olsun diye 400cc den vazgeçip 250cc xmax alıcam bu gidişle.
Hem uzun şasi, hem altı alçak hiç çekilmez. Sanki ferrari kullanıyor gibi her tümseğe yan yan girmemiz gerekecek bu gidişle.

Açıkcası benim Burgman'a ısınamamamın tek nedeni yere alçak oluşu. Ülkemizin yolları için hiç uygun gelmiyor. Motor, performans, rahatlık olarak değerlendirildiğinde çok iyi bir motor ama benim ihtiyaçlarımı karşılayacak cinsten değil. Silver Wing, Burgman'a oranla nispeten daha yüksektir. Şayet 400-500cc bir motor arıyorsanız ve yere alçak olmasını istemiyorsanız Piaggio X9 500 ve XEVO 400, Aprilia Atlantic 500, Kymco Xciting 500, Honda Silver Wing 400/600 ve Gilera Nexus 500'ü önerebilirim.

-E-R-A-Y-
18-07-2009, 17:25
Selam dostlar..
Dip Not: (Ben tatilden döneli 3 gün oldu ama Kayhan 3 gün daha uzattı ve bugün dönüyor. Bu sebeple konu açmadım. Kayhan döndüğünde açarız diye..)

Gelelim bu harika makineye..
Ben çok beğendim ama ne yazıkki tek kişilik :(
Lastikler ise fenaa. Genelde lastik büyüyünce ayağı ileri uzatmak için
gerekli olan yeri kısa tutuyorlardı. Bunda az da olsa koyabilirsin gibi geldi.
Üstelik 17'lik lastiklere rağmen :o
Canlısı oldukça iri olsa gerek.
Güçlü ve tok bir havası var.
Eksozun Yamaha'dan devşirme olduğu da gözümden kaçmadı ;)
http://img263.imageshack.us/img263/2207/yamahanewvmaxrjpg.jpg (http://img263.imageshack.us/i/yamahanewvmaxrjpg.jpg/)
Lastiklerin haricinde Burgman 650'nin konforunu bulmak mümkün görünmüyor.
Artık motorumda olmasını istediğim en önemli özelliğin
iyi koruma sağlayan otomatik cam olmasından dolayı, bundaki
rüzgar koruması hoşuma gitmedi :(
Ancak, param olsa garajımda bir tane tutardım.

Bu arada scooter için "altın çağı geliyor" dendi.
Bazılarımızda "vitesli motorun yerini tutması zor" dedi.
Bazılarımız da "scooter'larda da otomatik ve düz seçeneği olanlar var" dedi.
Biliyorsunuz Burgman 650'nin de gidondan hem otomatik, hem de düz vites seçeneği var.
Ben genel olarak sadece uzun yolda kullanıyorum bu seçeneği.
Şehir içinde kullanılması pek mümkün değil. Sebebi 4 - 5 - 6. viteslerde
geçişlerin rahat ama daha düşük viteslerde zor olması.
Sanki araba kullanmayı bilmeyen birinin vites değiştirmeleri gibi oluyor.
Kompresör yüzünden zorlanıyorsunuz. Sakin deviri tutturmak çok zor.
Rahat ve yumuşak geçiş için sanırım çok sık kullanmak ve alışmak gerekli.
Ben halen başaramadım.
Tabi FJR 1300 gibi 4 silindir bir makinede nasıl olur bilmem ama
2 silindir 650'lik bir makinede olmuyor.

Yani demem o ki scooter ve viteslinin keyfi, özellikleri ve konforları farklıdır.
Kim hangisinde rahat ederse ona binsin.
Afedersiniz s...dik yarıştırmak da bence mantıklı değil.
Yeri geliyor vitesli, yeri geliyor scooter..
Tabi bunlar benim düşüncelerim..

Ben motorumla şu an için hayatımdan memnunum :)
Dünya değişiyor, ben de değişiyorum.
Gün gelir baba bir vitesliye geçerim ama
scooter'ımı da yanımdan eksik etmem ;)

Çok konuştum gene..
Tatilde enerji dolunca yazdıkça yazası geliyor insanın :)

Hepinizi selamlıyorum.
Benim yüzümden daha yüz yüze tanışamadık ama
hepinizin yanaklarından öpüyorum.

yosh1963
22-07-2009, 03:51
Selam dostlar..
Burgman 650'nin de gidondan hem otomatik, hem de düz vites seçeneği var.
Ben genel olarak sadece uzun yolda kullanıyorum bu seçeneği.
Şehir içinde kullanılması pek mümkün değil. Sebebi 4 - 5 - 6. viteslerde
geçişlerin rahat ama daha düşük viteslerde zor olması.
Sanki araba kullanmayı bilmeyen birinin vites değiştirmeleri gibi oluyor.
Kompresör yüzünden zorlanıyorsunuz. Sakin deviri tutturmak çok zor.
Rahat ve yumuşak geçiş için sanırım çok sık kullanmak ve alışmak gerekli.
Ben halen başaramadım.

Bir kolayı var aslında alışabilirsen , vites büyütürken orantılı gaz keserek yada tam tersi , küçültüken yine (tabii) orantılı gaz vererek hemen hemen hiç sarsıntısız manuel vites değiştirmek mümkün , ama heleki şehir içinde ben otomatikten pek şaşmam , sadece uzun yolda (OD) kullanıyorum , yada uzun ve dik inişlerde manuel 2-3-4 kullanışlı oluyor , otomatikteki "Power" seçeneği bile çok anlamlı değil , ben zaten makinayı o kadar sıkıştırmayı sevmiyorum ..55 tane beygir elbet gereğini yapacaktır , sık boğaz etmenin bir alemi yok..Salimen eve varalım en büyük başarı işte bize..
Sevgiler
Yahya Dai

-E-R-A-Y-
22-07-2009, 10:09
Selam Yahya Abi,

Aslında onu farkettim.
Büyütürken ve küçültürken gaz verirsen değişimde sarsıntı yapmıyor.
Ama trafik içinde yavaşlama durumundayken gaz verip küçültmeyi
başaramıyorum.
Biraz deniyorum sonra amaaann deyip tekrar otomatiğe..

Power seçeneğinde ise dediğin gibi motorun sanki bağırmaktan sesi kısılıyor. Bağıracak yeri kalmıyor.
Çok fazla beklentin yok ise 55 beygir yeterde artar bile :)

Görüşmek üzere.