Orijinalini görmek için tıklayınız : 80-100km farkı
Dün akşam arkadaşımın Dünya Ticaret Merkezindeki ofisinden Ayazağa daki evime TEM yolunda giderken karşılaştığım bir durumu paylaşmak istiyorum.
100km ile giderken sanki Rüzgardan bir duvar beni tutuyor, 80km ye düşünce rüzgarı daha rahat yarıyorum. Oturuşum çok az öne eğikti, Göstergeleri öpecek kadar çok değil:D, aynaları görebilecek şekilde.
Tabi aracım da Agility City 125 Beyaz:D
Sizlerin de böyle ses yada rüzgar duvarınız var mı?:D
Özellikle son günlerde havanın da rüzgarlı olması benim için sürüşü biraz zorlaştırıyor. Geçtiğimiz pazar köprüden geçerken 50km'nin üstüne çıkamadım bir metrobüs tarafından sollandım. :D
Bu son günlerdeki rüzgarla beraber benim için o çizgi tam 100km/s'te. 90'a kadar pek birşey yok. 100'ün üstüne çıktığım anda birden bambaşka bir dünya sanki. :)
-E-R-A-Y-
29-07-2009, 11:35
Hiç böyle birşey farketmedim ama 1-2 gün önce iki kişi 650'lik Burgman'la 1.köprü yolunda ilerlerken, Mecidiyeköy civarında öyle bir rüzgar çarptıki...
Son anda metrobüs yolunun kenarındaki refüjlere yapışmaktan kurtulduk.
Arkamda eşimin eli ayağı titredi.
Bende tırstım ama mecburen belli etmiyoruz.
Yoksa zaten yeni yeni korkmayı üstünden atan eşim,
gene eski korkulu günlerine dönecek.
Motor ne kadar ağır olursa olsun, rüzgara dikkat !
Yaz aylarına girmeden F.S.M. ' den geçmiştim avrupa yakasına geçerken pek bir şey hissetmedim fakat dönüşte öylesine bi rüzgar vardıki kaskın her yerinden rüzgar giriyordu sol yanımdan şiddetli rüzgar alıyordum yolda düz gidebilmek için motora sola eğim vererek yatırmak zorunda kalmıştım çok ürkütücü bir durumdu benim için genel anlamda şehir içinde (Tem Hariç) pek sıkıntı olmuyor zaman zaman 100-110 km civarı gittiğimde oluyor pek rüzgar etkilemiyor açıkçası Tem e çıktığımda rüzgar bariz hissettiriyor ve son sürati düşürüyor
burakaaj
30-07-2009, 02:10
Sevgili motor tutkunu arkadaşlar,bu aralar Köprü ve viyadük girişlerinde rüzgar vuracağını ve bu gibi yerlerde daha temkinli gitmenizi rica ederim.
Aksi takdirde istemediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz.
Önce Emniyetli Sürüş
Cemal Dolunay
30-07-2009, 09:27
Değikeni çok olan bir konu. Bana göre en doğru karar noktası olarak, hiç rüzgar olmayan bir günde bunu tespit etmek. Ben ve motorumun böyle bir ortamda bu duvarı, herhalde 100 ve üzeri gibi.
Bende Eski motorum Dylanla Kuşadasına gidiyrdum. Aydın otobanında en sağ şeritte öyle bir rüzgar vurdu ki daha ne olduğunu anlayamadan orta şeridin en solunda buldum kendimi. :D Hızım yanlış hstırlamıyorsam 90 falandı. Bazen öyle bir rüzgar oluyor ki sağa viraj dönerken soldan rüzgar vuruyor motorla sağa virajda sağa yatmam gerekirken sola yatık sağa dönüyorum. :D Bizim scooterlar diğer motorlara göre daha fazla rüzgar tutuyor. Sanırım grenajlarlarından dolayı. Her tarafı kapalı motor. Bir de lastik büyüklük farkı var tabi.
Bunu etkileyen bir diğer faktör de motosikletin kuru ağırlığı +kullanıcı ağırlığı,rüzğarsız havalarda çok az eğimli yolda 108 km/h hıza ulaştım fakat benim Vespa için ideal kullanım ve konforlu sürüş hızı 80 km/h değerleridir..Vespa kuru ağırlık 115 kg ben :) 67 kg
Kask ayrodinamik yapısıda kullanım konforunu ciddi şekilde etkiliyor..
Benim kullanmış olduğum kask http://www.feyizoglu.com/alisveris/product.php?pID=44432
Kask olarak N42E Jet kullanıyorum. Ses ve aerodinami bakımından gayet konforlu.
Arkadaşlar özellikle köprü gibi yüksek yerlerden geçerken rüzgar daha fazla hissedildiğinden gördüğünüz ilk otobüsü kendinize siper edin ve yola o şekilde devam etmeye çalışın aksi takdirde şerit bile değiştirtiyor bu rüzgarlar...
Ben şiddetli rüzgarı Tekirdağ gezimiz de çok hissetmiştim tabii bir de yeni motorumla ilk uzun yolumdu tanımış oldum ama gerçekten dikkatli olmak şart..
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2006-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.