PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ufaklığıma yeni uygulamalarım (X9 500)

gileraFXR
01-10-2009, 21:04
Gilera Runner'da yaptığım modifikasyonlardan sonra, yeni motorumda da boş durmak istemedim...Şimdilik bazı parçalar getiriyorum,yola çıktılar,yakında fotoğraflarını ve uygulamasını eklerim!Şimdilik gelen parçalarım Polini rollerlar,Malossi kevlar kayış,malossi debriyaj ve varyatör yayları,malossi yağ filtresi ve far açma kapama butonu, bunlara daha sonra yüksek dereceli egzantrik, k&n hava filtresi ve beyin uygulaması yapmayı düşünüyorum!Şuanda bile motor resmen uçuyor,tork ve hızlanma inanılmaz,bu uygulamalardan sonra neler olacak bakalım?

CBA
02-10-2009, 00:26
Hadi hayırlsı merakla bekliyoruz.
Onur abininkine rakip geliyor. :):)

atatekin
02-10-2009, 01:03
Yalnız şöyle bir şey var Onur çok ciddi modifiye işine girdi.:) dün ağzından kaçırdı:) :D spora başlıyormuş. :) Onun makine çok tehlikeli olacak haberiniz olsun. ;)

panizziksk
02-10-2009, 01:43
:) 100 lük 50 lik aeroxlarla utanmıyonuzmu leyyn 0 50 yapalım bakalım kim yicek ehehe :) sen bosver ismocan :) varsa 100lük makine yürütelim bırak bu anılı kırdı gene tr nin en dolusunu yaptı yetmedi :) bigüzelde yürüttü k bisürü yürütemeyen vardı r6 yiyodu adam diyorum inanmıyo millet x9 500 yürütelim bakalım :) manisadaki ybr kullanmayan tek adamsın sen :)

onurdemir
02-10-2009, 10:07
Benim motorla Anıl'ın motorunu mukayese etmek biraz yanlış olur. Nihayetinde onunki 500cc. Benim amacım zaten motor geçmek değil, sollamaya çıktığımda kendimi tehlikeye atmamak, daha seri sollamayı gerçekleştirmek. Şu an buna sahibim ama ufak tefek işlemlerim de var. Dün Mototal ile görüştüm. Egzoz 1.5 ay sonra gelicekmiş. Biraz moral bozdu onun için. :) Bu ay başında gelicekti güya. Neyse sağlık olsun.

Anıl yaptığın işlemler güzel fakat merakımdan soruyorum. Neden roller getiriyorsun da komple varyatör almıyorsun? Mesela J Costa bugün itibariyle İspanya'dan yola çıkıyor ve Haftaya h.sonu Türkiye'de olacak. www.jcostatr.com Bu sistem sana daha büyük fayda sağlayacaktır.

Sen daha önce kullanmışsındır mutlaka ama bir tavsiyede bulunim. Malossi kayış orijinal kayışa göre biraz daha bol. Bu bolluktan dolayı ara hızlanmalarda bir nebze geç kavramasını sağlıyor. Fakat asıl görevini yüksek hızlarda görüyor. Şayet ara hızlanmalarının iyi olmasını istiyorsan orijinal kayış çok daha iyi.

CBA
02-10-2009, 13:38
Bende hız olarak mukayese etmek istemedim abi, yapılan işlemler harcanan emek ve makinanın doluluğu bakımından söylemek istemiştim. :):)

gileraFXR
30-10-2009, 22:24
Bütün parçalarım geldi yakında motorumun ve parçaların fotoları ve montajını buraya koyucam!Bu arada biraz internet alışverişinden anlayan birisi kendi parçalarını aracı olmadan çok uyguna getirebilir, örneğin x9 malossi kevlar kayış bana maliyeti 140TL, eğer servise giderseniz ancak orjinal kayışı 180'e alırsınız, bu yüzden yurtdışı siteler çok makul!

onurdemir
31-10-2009, 02:04
Bütün parçalarım geldi yakında motorumun ve parçaların fotoları ve montajını buraya koyucam!Bu arada biraz internet alışverişinden anlayan birisi kendi parçalarını aracı olmadan çok uyguna getirebilir, örneğin x9 malossi kevlar kayış bana maliyeti 140TL, eğer servise giderseniz ancak orjinal kayışı 180'e alırsınız, bu yüzden yurtdışı siteler çok makul!

Anıl siparişlerinle ilgili benimle irtibata geçebilirsin. Kayışı biraz pahalıya almışsın. Çok fark yok ama en az 30 TL daha uygun fiyatlı getirtebilirim sanırım.

gileraFXR
01-11-2009, 21:20
Anıl siparişlerinle ilgili benimle irtibata geçebilirsin. Kayışı biraz pahalıya almışsın. Çok fark yok ama en az 30 TL daha uygun fiyatlı getirtebilirim sanırım.
110TL'ye malossi kevlar kayış var mı X9 için,fiyat bu ise gerçekten makul!

onurdemir
01-11-2009, 22:29
110TL'ye malossi kevlar kayış var mı X9 için,fiyat bu ise gerçekten makul!
Aldığım kişi bazen ciddi indirimler yapıyor. Bazende belli parçalar normalden pahalı oluyor. Aynı kişiden alıyorum hep. Çünkü yaptığı kargo hiç bir zaman gümrüğe takılmıyor. Herhangi bir parçaya ihtiyaç duyarsan mesaj atman yeterli.

gileraFXR
03-11-2009, 23:19
Aldığım kişi bazen ciddi indirimler yapıyor. Bazende belli parçalar normalden pahalı oluyor. Aynı kişiden alıyorum hep. Çünkü yaptığı kargo hiç bir zaman gümrüğe takılmıyor. Herhangi bir parçaya ihtiyaç duyarsan mesaj atman yeterli.
Sağol Onur şimdilik yok, bu kadar güç bu motora yeter diye düşünüyorum,yoksa egzantrik ve valf yaylarını getirecem ama gereksiz gibi görünüyor!160km/h bana yeter,sonuçta scooter...

gileraFXR
11-11-2009, 20:17
Motor şuan iskelet durumunda duruyor,listeye bozuk bir termostat ekledik (termostat şaka gibi 170TL),birde sıfır BGM debriyaj aldım komple,3000-5000km ömrü kalmış,yapılmışken herşey olsun diye o da değişiyor,birde lucas arka fren balataları,artık evladiyelik olacak bakalım...Bu arada motorum 2004 model 17000km'de,çatlak patlak kaza bela yok,yetkili servis bakımlı,fiyat olarakda 4500'e aldım ve çok çok memnunum...

Serpico
16-11-2009, 22:03
Abi Runner'dan sonra eski motorun kadar keyif veriyor mu X9. Benim de Nexus 500'ler hoşuma gitmeye başladı. Temelde aynı motorlar.

emraq
16-11-2009, 22:27
yaptığınız bu masraflar ne kadara maloldu acaba mahsuru yoksa öğrenebilirmiyim?aynı şekilde burgman için de kayış vs.. getirme şansımız olabilir mi?yurtdışı sipariş konusunda hiç bir tecrübem yok da sorayım dedim..

gileraFXR
27-11-2009, 22:42
Serpico;şunu söyleyeyim runner'ın kıymetini bil,runner bu motorlardan çok seri bir motor,kalkışta nexus x9 filan geride kalır emin ol!Ama hızlandıktan sonra 120km/h üstü olay değişir,birde 500cc'nin verdiği tork acayip,yani yokuş vs vız geliyor gaza basınca irkiliyorsun,runner'ın seriliğini arıyorum ancak bu motor çok rahat,stabil ve güven veriyor,runner dengesiz bir motor güç fazla geliyor!Bundan önce Derbi GPR kullanıyordum o runner'ın bir gömlek üstüydü ve nexus veya x9 500 yanında hikaye olurdu ancak çok çok rahatsız 10-20km kullanılabilecek motordu,sonuç olarak rahatlık için maxi scooter,performans için 2zamanlı çılgın makinalar...
Yaptığım masraflara gelince TL olarak yaklaşık fiyatlar yazıcam,bütün parçaları scooter-center.com'dan getirdim,getirmek basit!
Malossi kayış 140TL
Malossi yağ filtresi 25TL
Polini Varyatör ağırlıkları 35TL
Polini debriyaj yayı seti 25TL
Polini ana yay 30TL
BGM komple debriyaj 160TL
NGK iridyum buji 25TL
BMC performans hava filtresi(bunu buradan aldım,tavsiye ederim,malossi gibi kullan at değil,temizle ömür boyu kullan cotton tip yağlı) 95TL
Lucas arka fren balataları(Türkiye) 40TL
Metzeller arka lastik 150/70 R14 200TL
Allahın belası bir termostat 150TL
Selenia Hi-scooter 5W/40 yağ 2 litre 35TL
Bunlar harici işçilikte var o ustaya göre değişir...Motor sıfır km gibi oldu,çekiş performans acayip değişti...Fotoğraflar telefonumda yakında aktarırım!

unknownmember07
28-11-2009, 01:40
En kısa zamanda fotolarıda bekliyoz dostum ona göre :D

panizziksk
28-11-2009, 02:00
:) 150 tl bana versen ben ölçerdim bro sıcaklığı

Serpico
28-11-2009, 13:49
Tavsiyelerin için teşekkür ederim abi. Rahatsızlık konusu aynen dediğin gibi. Dün çıkıp 70 km yol yaptım. Akşam eve dönerken tümsek ve çukurlara dayanamaz hale gelmiştim. Amortisörleri epey rahatsız ediyor. Hala bel tarafım ağrıyor. Motorunu da yeni haliyle kazasız belasız, keyifle kullanırsın inşallah.

onurdemir
28-11-2009, 17:44
Anıl, motorunun fotoğrafları var mı? Paylaşabilir misin?

gileraFXR
28-11-2009, 21:21
Motorun servisteki sökük fotoğrafları var cep telefonumda onları aktarmayı başaramadım ama yükleyecem bir şekilde!Bayram nedeniyle motoru işyerimde garaja kapadım,sağlam haliyle 1-2foto çekerim onlarıda koyarım...
Bu işlemlere extra olarak kısa xenon far taktırdım,birde ön panel,jant ve kaliper,stop iç reflektörlerine boyama uygulaması yaptım bu da kendi emeğim bu işleri iyi beceririm.Bayram dönüşü sağlam hali burada;) Şuan beğenmediğim nokta malossinin debriyaj yay setinden mavi olanı uyguladık ama o bile kalkışı mahfetti;şöyleki önceden standart haliyle motor 1500-2000d/dk'da gaz verdiğinde kalkıyordu,tabi kalkışı biraz hantal olduğundan 4000'e kadar yavaş ivmeleniyordu,bu yaylarla kalkış devrini çok yükselttim şuan 3000devir aşağısı motor kalkmıyor,tabi 3000devirde kalkınca roket gibi fırlıyorsunuz ama ben drag yarışçısı değilim,benzini duman ediyor bu yüzden!Onları eski haline getirecem,debriyaj yeni elime geçtiğinden yeni debriyajda bunu düzeltirim.
Runner runner diye deliriyoruzda bu motor yüksek süratte çok stabil 140-150km/h'de bile ok gibi gidiyor,runnerda ise diken üstü oluyordum...
Okan bilseydim termostat almazdım,sen açıp kapardın!Motoru çalıştırıyordum 30sn'de hararet 3/4 çizgisine geliyordu,sonra kırmızıya yaklaşıyordu,baktım bu olağan birşey değil,tahmin ettiğim gibi termostat kapalı kalmış,bozulmuş!Bunlarda 2tip termostat var birisi eski tip,birisi evo'lardaki yeni tip eski tip 80TL,yeni tip 170TL,banada piyango vurdu 150TL sıkışmış onu aldık şimdi canavar gibi...Buradan yardımları için Serdar Bey ve duayen Aslan Usta'ya teşekkür ederim.

gileraFXR
03-12-2009, 15:51
http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs017.snc3/12434_192192128999_627663999_2861017_1884489_n.jpg

gileraFXR
03-12-2009, 15:54
http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs037.snc3/12434_192192143999_627663999_2861018_5882792_n.jpg

gileraFXR
03-12-2009, 15:57
http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs017.snc3/12434_192192173999_627663999_2861021_493506_n.jpg

gileraFXR
03-12-2009, 16:01
http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs017.snc3/12434_192194613999_627663999_2861028_3063454_n.jpg

gileraFXR
03-12-2009, 16:05
http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs017.snc3/12434_192192158999_627663999_2861020_3849219_n.jpg

onurdemir
03-12-2009, 17:34
Anıl maşallah çok güzel duruyor motor. Piaggio X9 500'lerde ön göğüste ve gidonda keşke çift renk kullanmasalarmış. Benim bir tek o bölgeler hoşuma gitmiyor. Ya da daha farklı renkler kullanabilirlerdi. Neden İtalyan ruhuna uyan renkleri tercih etmezler o da tartışılır. Kırmızı, beyaz ve yeşil renklerinde güzel güzel Vespalar, Piaggio'lar çıkarsalar fena mı olur. :)

Bu arada xenon da çok güzel olmuş maşallah. 6000k dimi?

gileraFXR
03-12-2009, 20:47
Teşekkürler Onur,en pis haliyle fotoğrafları ekledim artık idare edin!Evet xenonlar 6000K en ideali,hem renk hem performans olarak. O gidon ve gösterge panelinin rengi banada hoş gelmiyor,yol bilgisayarının olduğu yeri 3M karbon kaplama yaptıracam,gösterge çerçevelerinide siyaha boyatmayı düşünüyorum,çünkü göstergelerin kendisi ile çerçeve aynı renk olunca basit duruyor,yuvarlak kısımlar gri kalırsa daha iyi olacak bakalım,far içi reflektörleride siyah yapıcam eski modelindeki gibi tabi zaman bulursam el atacam!Birde ön camı hafif siyah yapmayı denedim,siyah stop boyası aldım,camın üzerinde tutunmadı,benek benek kaldı,sonra tinerle sildim çok uğraştım temizledim,şimdi onuda 3m cam filmi kaplatıcam,stop boyası işi olmuyor.
Motorunu daha fazla ellemeyeyim diyorum çünkü şimdi bile fazlasıyla iyi gidiyor,görselliğe önem vermeye devam edicem...Motorun tek beğenmediğim yönü şu arka tombul görüntüsü ona çare yok!
Ben kırmızı hastasıyım özellikle Ferrari ve Alfa Romeo kırmızısı, ruhsat çıkarmadan önce olsaydı,motoru komple kırmızı kaplatmak süper olurdu,şimdi dert artık,trafik işleri ile uğraşılmaz.

onurdemir
03-12-2009, 23:50
Teşekkürler Onur,en pis haliyle fotoğrafları ekledim artık idare edin!Evet xenonlar 6000K en ideali,hem renk hem performans olarak. O gidon ve gösterge panelinin rengi banada hoş gelmiyor,yol bilgisayarının olduğu yeri 3M karbon kaplama yaptıracam,gösterge çerçevelerinide siyaha boyatmayı düşünüyorum,çünkü göstergelerin kendisi ile çerçeve aynı renk olunca basit duruyor,yuvarlak kısımlar gri kalırsa daha iyi olacak bakalım,far içi reflektörleride siyah yapıcam eski modelindeki gibi tabi zaman bulursam el atacam!Birde ön camı hafif siyah yapmayı denedim,siyah stop boyası aldım,camın üzerinde tutunmadı,benek benek kaldı,sonra tinerle sildim çok uğraştım temizledim,şimdi onuda 3m cam filmi kaplatıcam,stop boyası işi olmuyor.
Motorunu daha fazla ellemeyeyim diyorum çünkü şimdi bile fazlasıyla iyi gidiyor,görselliğe önem vermeye devam edicem...Motorun tek beğenmediğim yönü şu arka tombul görüntüsü ona çare yok!
Ben kırmızı hastasıyım özellikle Ferrari ve Alfa Romeo kırmızısı, ruhsat çıkarmadan önce olsaydı,motoru komple kırmızı kaplatmak süper olurdu,şimdi dert artık,trafik işleri ile uğraşılmaz.

O halde sana 2 adet fotoğraf aktarim de aklına girim. :) Ben daha sonra boyatmayı düşünüyorum. Siyah renk gerçekten çok zor. Temizlenince güzel parlıyor da, ertesi gün üzerinde toz varsa hemen belli ediyor.

Bu arada fotoğraflarını aktardığım 2004 öncesi kasa. Ufak bir far modifikasyonu da yapmışlar. Ancak yurt dışında bu konuyla ilgili biraz tartışma da yapmışlar. Gece görüşü bir hayli etkiliyormuş bu far kaşları. Yine de ilginç durmuş değil mi? :)

http://img686.imageshack.us/img686/1953/66432608.jpg

http://img2.imageshack.us/img2/7524/10045705.jpg

gileraFXR
04-12-2009, 10:16
Far kaşları berbat,aydınlatmanın yarısını götürür, kırmızısıda çok göz yormuş,heryeri kırmızı yapmışlar,siyahla kombinasyon güzel olur,benim reklamcı var araç kaplıyor ona bir maliyet sorayım bari!Ben koyu renkleri seviyorum,siyah güzeldir!Gri hoşuma gitmez ama runner ve x9 da gri denk geldi, derbi turuncuydu o da acayip dikkat çekiyordu,renk konusunda pek şansım olmadı, sonuçta ikinci elde seçim olmuyor...

yasin_runner
04-12-2009, 14:49
öncelikle hayırlı olsun gerçekten desteklediğim ve araştırdığım çalışmalar benim de bende sıkı bir evrime giricem parçalar sipariş verildi yalnız gelmesi ocak sonlarına doğru sanırım ama beklediğime değecek şimdiden size hayırlı olsun iyi çalışmalar

Tunch
04-12-2009, 15:06
Görüntü olarak süper görünüyor Anıl. İyi günlerde kullan bence hoş olmuş. Performans olarakta 500 cc. zaten yükleyince coşar maşallah.

gileraFXR
04-12-2009, 15:48
Görüntü olarak süper görünüyor Anıl. İyi günlerde kullan bence hoş olmuş. Performans olarakta 500 cc. zaten yükleyince coşar maşallah.
Teşekkürler Tunç, daha planlarım var ama zamanla zaten bu motoru uzun süre kullanmayı düşünüyorum.

Tunch
04-12-2009, 17:45
Teşekkürler Tunç, daha planlarım var ama zamanla zaten bu motoru uzun süre kullanmayı düşünüyorum.
Tekrardan hayırlısı olsun inşallah.

954fireblade
09-12-2009, 23:45
motorun güzel duruyo allah kaza bela vermesin.
ama jantlarını siyah tan başka bi renk veya krom yaparsan motorunu daha güzel gösterir.siyah jant kapatmış.aynı şekilde aynalar.

art vandelay
10-12-2009, 00:08
Jant ve amortisör boyaması ne kadara mal oldu acaba? Bir de nerede yaptırdınız? Orjinali böyleyse, pardon diyim baştan :)
Ben de şu fotoğrafı gördüğümden beri düşünüyorum siyah jant ve çatalı boyatmayı.

http://i122.photobucket.com/albums/o249/muratkoc/2006models-Suzuki-Burgman400Sn.jpg

Fecri
10-12-2009, 00:57
Jant ve amortisör boyaması ne kadara mal oldu acaba? Bir de nerede yaptırdınız? Orjinali böyleyse, pardon diyim baştan :)
Ben de şu fotoğrafı gördüğümden beri düşünüyorum siyah jant ve çatalı boyatmayı.

http://i122.photobucket.com/albums/o249/muratkoc/2006models-Suzuki-Burgman400Sn.jpg

Murat, çok hoş oynamalar.. Ama yanlış anlama bana sanki, egzostun üzerindeki parçayı ve ucundaki parçayı da siyah yapsan süper olacakmış gibi geldi. Ne dersin? Zor mu onu da yapmak fotoda? Bu hali bile çok hoş. Siyah jant çabuk kirlenir ama çok güzel görünüyor...

Bu arada, daha önce konuyu görmemişim ben. Arakadşımızın motoru da çok güzel olmuş. Güle güle kullansın...

Saygı ve sevgi ile.

Serpico
10-12-2009, 02:37
Murat, çok hoş oynamalar.. Ama yanlış anlama bana sanki, egzostun üzerindeki parçayı ve ucundaki parçayı da siyah yapsan süper olacakmış gibi geldi. Ne dersin? Zor mu onu da yapmak fotoda? Bu hali bile çok hoş. Siyah jant çabuk kirlenir ama çok güzel görünüyor...

Bu arada, daha önce konuyu görmemişim ben. Arakadşımızın motoru da çok güzel olmuş. Güle güle kullansın...

Saygı ve sevgi ile.
Dediğiniz gibi egzoz da boyanırsa motor çok kapatır bence. Ama şu görüntü on numara:D

art vandelay
10-12-2009, 04:29

Saygı ve sevgi ile.

Aslında fena olmadı :) Ama nikelaj üstüne ısıya dayanıklı boya uygulaması nasıl yapılabilir onu bilene sormak lazım.

http://i122.photobucket.com/albums/o249/muratkoc/siyah-egzost.jpg

vespas125
10-12-2009, 09:18
[quote=onurdemir;95428] Ya da daha farklı renkler kullanabilirlerdi. Neden İtalyan ruhuna uyan renkleri tercih etmezler o da tartışılır. Kırmızı, beyaz ve yeşil renklerinde güzel güzel Vespalar, Piaggio'lar çıkarsalar fena mı olur. :)

quote]

ana konuyla alakalı degil ama onur'un soyledikleri uzerine ekteki fotografları gonderiyorum. italyanlar biliyorsunuz bu işi çok iyi beceriyorlar. Marketing dilinde de country of origin i kullanarak pazarlamak olarak nitelendiriliyor. mesela aşağıda fuoco'nun aynısının Xevosu vs. de çıkartılmış. italya ve ispanyada satışa sunulmuş(gerçi bu gittiğimde fransada da satışta gordum). aynı şekilde nolan da N43 serisinin lansmanını italyan renklerindeki kaskıyla yapıyor. AGV de kullanıyor çok italyan renklerini.

Anıl, bu arada yeni haliyle motosikletini gule gule kullanman dileğiyle.

http://www.thescootercafe.co.uk/img/Centenary/CENTENARIO_Fuoco_700w.jpg

onurdemir
10-12-2009, 10:40
Serhat bey bu 3 rengi kullanan motosikletler Gilera'nın 100. yılı için üretildi. 2009 yılının başında sınırlı sayıda üretildi. Halbuki çok ilgi çekici bir görünümü var. Keşke Piaggio Group bu renklerde sürekli olarak motosiklet üretse.

NiqhtRaiN
10-12-2009, 12:41
Daha Guzel Renkler Kullanılabılırdı Beyaz Renk Cok Hos Durabılır Benım Motorumda Sıyah Renk Ama Cızıkler Cok Bellı Oluyor Bıraz Canımı Sıkıyor

vespas125
10-12-2009, 14:08
Serhat bey bu 3 rengi kullanan motosikletler Gilera'nın 100. yılı için üretildi. 2009 yılının başında sınırlı sayıda üretildi. Halbuki çok ilgi çekici bir görünümü var. Keşke Piaggio Group bu renklerde sürekli olarak motosiklet üretse.

yalnız benim gordugum model fotograftaki kadar guzel degildi. yeşili bir acayipti.

onurdemir
10-12-2009, 15:12
yalnız benim gordugum model fotograftaki kadar guzel degildi. yeşili bir acayipti.

Doğrudur. Ben, bir keresinde beyaz renk bi Vespa gördüm. Yanlış hatırlamıyorsam modeli Cosa 200'dü. Bembeyaz rengin üzerine arka yan çamurluğa yeşil renkle POLIZIA yazıyordu. İtalyanca Polis demek. Ama yazı karakterleri ve kullanan kişinin kıyafetlerini görünce çok hoş gözüktüğünü düşündüm. Benim motorum o kadar klasik bir görünüme sahip değil. Ancak günün birinde bir hurda Vespa alıp sıfırdan toparlamak gibi bir isteğim var. Gerçi şu anki motorumu da başladım yapmaya. Ama olsun, eski Vespa gibi olmaz hiç bir zaman. ;) Öyle bir projeye start verirsem kesinlikle renkler yeşil, kırmızı ve beyaz olacak. :)

vespas125
10-12-2009, 15:21
Doğrudur. Ben, bir keresinde beyaz renk bi Vespa gördüm. Yanlış hatırlamıyorsam modeli Cosa 200'dü. Bembeyaz rengin üzerine arka yan çamurluğa yeşil renkle POLIZIA yazıyordu. İtalyanca Polis demek. Ama yazı karakterleri ve kullanan kişinin kıyafetlerini görünce çok hoş gözüktüğünü düşündüm. Benim motorum o kadar klasik bir görünüme sahip değil. Ancak günün birinde bir hurda Vespa alıp sıfırdan toparlamak gibi bir isteğim var. Gerçi şu anki motorumu da başladım yapmaya. Ama olsun, eski Vespa gibi olmaz hiç bir zaman. ;) Öyle bir projeye start verirsem kesinlikle renkler yeşil, kırmızı ve beyaz olacak. :)

inşallah yaparsın. benim de motora ilgi duymam klasik vespalarla başladı PX serisiyle falan.

boyraz
10-12-2009, 15:25
Benim hayalimde de eski kasa Scarabeo 500 var. Sedefli beyaz renk olacak ve çamurluk kenarlarında ve ön çamurluk üstünde ince yeşil - kırmızı şeritler olacak. :rolleyes:

http://www.serviceaprilia.com/public/lumAprilia/Scarabeo%20500/scarabeo500.jpg

onurdemir
10-12-2009, 15:31
Benim hayalimde de eski kasa Scarabeo 500 var. Sedefli beyaz renk olacak ve çamurluk kenarlarında ve ön çamurluk üstünde ince yeşil - kırmızı şeritler olacak. :rolleyes:

http://www.serviceaprilia.com/public/lumAprilia/Scarabeo%20500/scarabeo500.jpg

Konu nereden nereye geldi. Anıl bizi afaroz etmeden son yorumumu yazayım. Bu modeli bende çok seviyorum. Gerçekten kendine özgü bir tasarımı var. Hiç bir yerinde kopya yok. Ve 500cc modelleri Türkiye'de çok uygun fiyatlara satılıyor. Tercih edilebilecek 500cc'ler arasında bence ;)

gileraFXR
11-12-2009, 23:11
Yok ya Onurcum ne afarozu,görüş ve zevkleri paylaşıyoruz! Bu arada jant ve çatal boyama ile ilgili bir arkadaş soru sormuş,bana maliyeti 15TL oldu çünkü kendim boyadım,önceki motorumuda öyle yapmıştım,siyah jant hoşuma gidiyor...Söylendiği gibi artık scooterlarda farklı renkler olmalı, hep gri,siyah,kırmızı vs ,şahsen gri motor almaktan sıkıldım,önceki motorum turuncuydu onu saymıyorum onda da bakışlardan sıkılıyordum...İtalyan bayrağı renkleri güzel olmuş,bunlar büyük ihtimal sticker'dır yapılabilir ama vizede sorun işte!