PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabaların Motosikletler Hakkında Bilmesi Gereken 10 Şey

feritsolak
21-12-2006, 20:14
Dört Tekerlekli Araç Sürücülerinin Motosikletler Hakkında Bilmesi Gereken 10 Sey

1. Yollarda motosikletlerden çok daha fazla kamyon ve otomobil vardır. Bazı sürücüler
motosikletlerin farkına varmaz, onları önemsemez (çogunlukla kasıtlı olmadan). Özellikle
kavsaklarda motosikletleri “görün”.

2. Motosiklet küçük oldugu için oldugundan daha uzakta görünebilir. Bir motosikletin hızını
kestirmek de zor olabilir. Kavsaktan dönerken ya da kavsaga girerken, motosikletin
göründügünden yakın olacagını düsünün.

3. Motosiklet küçük oldugu için kolaylıkla aracınızın kör noktasında kaybolabilir ya da
dısarıdaki nesnelerden görünmez hale gelebilir (çalılar, çitler, köprüler gibi). Serit
degistirirken ya da kavsaktan dönerken trafigi daha dikkatli tarayın.

4. Motosiklet küçük oldugu için oldugundan hızlı hareket ediyormus gibi görünebilir.
Motosikletlerin seytan gibi hızlı hareket ettigini düsünmeyin.

5. Motosikletler gazı kestikleri anda yavaslamaya baslarlar. Bu sırada stop lambaları yanmaz.
Bu nedenle motosikletlerle aranızda 3-4 saniye bosluk bırakın. Kavsaklarda, motosikletlerin
bu sekilde yavaslayacaklarını aklınızdan çıkarmayın.

6. Bazı motosikletlerde sinyal lambaları kendiliginden durmaz, özellikle acemi motosikletçiler
dönüs sonrası sinyal lambasını kapatmayı unutur. Motosikletin yanan sinyalinin gerçek oldugundan emin olun.

7. Motosikletçiler seritteki pozisyonlarını daha kolay görünmek, bozuk yoldan kaçmak,
sollama yapmak için ya da rüzgara göre ayarlarlar. Motosikletçilerin seritteki pozisyonlarını
ayarlama nedenlerinin korkusuz oldukları, hava atmaya çalıstıkları ya da seridi sizinle
paylasmak istedikleri oldugunu düsünmeyin.

8. Özellikle düsük hızlarda ve düzgün yolda manevra kabiliyeti motosikletlerin karakteristik
özelligidir. Ancak her zaman motosiklet sürücüsünün yoldan kaçacagını düsünmeyin.

9. Motosikletlerdeki durus mesafesi neredeyse otomobillerle aynıdır. Ancak kaygan asfalt ani
durusları zorlastırır. Bu nedenle motosikletle aranızda biraz daha fazla takip mesafesi bırakın.

10. Hareket halinde bir motosiklet gördügünüzde onu motosiklet olarak degil, bir insan olarak görün.

Kaynak : Motorcycle Safety Foundation

Tunch
21-12-2006, 22:06
10 madde hepside tam olması gerekenler 10da 10
paylaşım için teşekkürler
ya ne insanlar var artık onlara ne diyeceğimi bilmiyorum bırak motoru görsün araba kullanmayı bile bilmiyor ki bu insanlar trafikte rahatça geziyor :( :? :evil:

gklp
21-12-2006, 22:54
ah şunların hepsini kavramış bir toplum trafigi olsa...
düşünsenize öyle bir ülke oluomuş ve adı birleşik motorsiklet devletiymiş
bööööööö tamam kabul ediorum iğrençti :) :D

BRIGHT
21-12-2006, 23:31
Geçenlerde Karabük'te polisler arabaları durdurup hız limitleri ile ilgili bir broşür dağıtıyorlardı çok hoşuma gitti, aslında aynı şekilde bu tip bilgileri de 4 tekerlek sürücülerine broşür vererek bilgilendirseler ne güzel olur.
Bir de ben Demir Bükey ileri sürücük teknikleri eğitimi alırken orada bize başka ülkelerdeki trafik kazalarıyla ilgili reklam filmleri seyrettirmişlerdi.

Mesela bir tanesi şöyleydi;
Bir tane anne çocuklarını arabaya bindiriyor daha sonra yola çıkıyor bir kavşaktan bir kamyonet kadının arkasından yola giriyor ve yakın mesafe kadını takp ediyor sonra kadın dikiz aynasından bu araca bakarken aniden önüne bir araç mı çıkıyor tam hatırlayamadım ama biryere tosluyor arkada oturan çocuklardan biri önde oturan çocuğun kafasına kafasıyla tosluyor ve boom arabanın içi kan gölü saniyelik bir görüntü burada arkada oturanın emniyet kemeri takmasının ne denli önemli olduğunu vurgulamak istemişler ve gerçekten de dikkat çekmişler.
Bizde ise gece saat 2'den sonra filan abuk sapuk trafik eğitimleri ile ilgili filmler gösteriyorlar kim syrediyorsa ya da seyreden neden ders alıyorsa.
Bence dünyada en sık trafik kazalarının olduğu ülkemizde bu tip eğitimlere önem verilmeli ki insanlar başlarına geldiğinde neyle karşılaşacaklarını iyi bilirler.
Bir de şu airbagler var ya aslında emniyet kemeri takılırsa hayat kurtarmakta birebir ancak aracın sağında oturan yolcu ayaklarını dinlendirmek için ayaklarını konsola uzattığında ise kaza anında ayaklarını arabanın arkasından topluyorlar buralarda bu tip bir kaza geçen sene mi ne yaşandı kadının ayakları parçalandı(airbag'in açılma kuvveti 300-500kg arasında değişmekte)
Kısacası bilmediğimiz o kadar şey varki.....

feritsolak
21-12-2006, 23:36
BRIGHT önerin çok güzel aslında bilgilendirme broşürü fikri

ayrıca güzel yorumun için teşekkürler eğitim şart.

BRIGHT
21-12-2006, 23:38
Asıl sana teşekkürler Ferit çok güzel bilgiler aktarıyorsun bizlere, bitmemesi dileğiyle

feritsolak
21-12-2006, 23:46
rica ederim...

ben hatta bu kuralları yarın fotokopi ile çoğaltıp trafik ışıklarında durduğumda arabalara vereceğim...

BRIGHT
21-12-2006, 23:48
Harika bir düşünce Ferit Keşke resmi yetkililer de bizler gibi düşünse ne güzel olurdu.

feritsolak
21-12-2006, 23:51
ah ah nerede öyle yetkili be abi onlar bile bizi görmüyorki bir aracla çarpışsan seni suçlu bulmak için ellerinden geleni yapıyorlar...

22-12-2006, 02:13
Ferit kardeşim fikrin gerçekten çok güzel ve aramızda bu broşürü herkesten çok senin daha iyi hazırlayacağını düşünüyorum. Hazırlaması senden, dağıtması hepimizden, bu şekilde bir yerden başlamış oluruz, en azından bunu başlatan ilk motosiklet sitesi oluruz ;) Herşey daha iyisi için, bakarsın bizim öncülüğümüzde diğer siteler de bize destek verir, hatta Belediye ile de işbirliğine gidilebilir ;) HADİ, YAPALIM ŞU İŞİ!!!! :)

SoYK@N
22-12-2006, 12:13
Valla fikirler çok güzel, Ferit senin zaten araştırmacı ve yenilikçi ruhun felaket :)

Paylaşım için teşekkürler.En azından bizim grubumuza dağıtalım ve bizi önemseyenleri bilinçlendirelim...Ben bu fikri destekliyorum.

feritsolak
28-12-2006, 23:39
ozaman bir mani çıkmazsa 5 ocakta parkormana getiriyorum broşürleri

feritsolak
13-01-2007, 22:28
arkadaşlar 5 ocaktaki toplantıya işlerimin yoğunluğu nedeni ile katılamadım fakat broşürler hazır.

örnek : resme tıklayınız.

http://img293.imageshack.us/img293/917/yayn4fw2.jpg

14-01-2007, 00:28
Valla eellerine sağlık Feritçiğim, hemen başlayalım dağıtım çalışmalarına ;)

SoYK@N
14-01-2007, 16:29
Ferit sen süpersin kardeş...Üreticiler seni hala farkedemedi ama neyse ki sen bizimlesin ve biz senin neler yapabileceğini biliyoruz...

Adrenalin
10-04-2007, 17:21
Çok harika bir düşünce ferit. Bende bu broşürü kopyaladım,yarın (Çarşamba) fotokopi'de çoğaltıp dağıtmaya başlayacağım tekirdağ'da, bu güzel çalışman için çok teşekkürler.

serkanyenidunya
10-04-2007, 21:05
paylaşım için tşk.

fito
16-04-2007, 11:34
farit abi den almıştım toplantıda. elimden geldiğince arabaların sileceklerine koydum.