Orijinalini görmek için tıklayınız : Beverly 500 ve Silverwing 400 Kısa testi
Beverly 500'ü olan bir arkadaşım motosikletini satıp, kendine SilverWing 400 almak istediğini ama test etmeden karar veremeyeceğini söyleyerek benden bir tanıdığımdan SilverWing yorumlarını paylaşmasını istedi.
Öyleki hemen karar vermeliydi çünki motosikletine talip çıkmış haberini beklemekteydi.
Arkadaşımın beverly 500'ü 2004 model ve 30bin km de.
Her neyse uzun süredir tanıtığım ve sanıyorum scooturk.net e de üye olan Aziz arkadaşımı ( 2009 model SilverWingi var ) aradım ve bir buluşma ayarladım.
Fotoğraf çekmeye fırsat bulamadım ama edindiğimiz kısa test sonuçlarını paylaşayım istedim.
http://image.internetautoguide.com/f/auto-news/honda-silver-wing-400-pictures-and-specs-2009-australian-model/18383763/2009-honda-silver-wing-400.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2534/3824090413_24456eae1e.jpg
beverly 500'ü ben kullandım ( kayış değişeli 20bin km geçmiş )
SilverWingi ise diğer B500'ü olan arkadaşım kullandı. ( Bakımları yerinde )
Maltepe Sahil Yolunda Kırmızı ışıklarla birlikte start verdik.
-0-40km hıza kadar aynı ivmelenmeyi gördük
-40+km den sonra açık ara Beverly hızlanmaya başladı ve diğer ışıklara kadar 160km hızı gördü, SilverWing ise 140-150 arasında bir hıza ulaşabilmişti. Bu mesafe arasında beverly, SilverWing'e 10-15 saniye fark atmıştı.
-Diğer bir test ise, yan yana 100km hıza geldiğimizde gördük ki Hız Göstergeleri Honda Ve Piaggioda tam uyumlu ilerliyordu.
-100Km hızda sabit ve yanyana giderken birden Gaz açma testi sonucunda
Beverly yine SW'e göre daha atak davranarak fark açmaya başladı. Bu testi diğer farklı hızlarda da tekrarladığımızda beverly500 'ün SW'400 e göre performansı gözle görülür şekilde üstündü.
Ancak buna rağmen uzun mesafede SilverWing'in B500'ü yakalayıp son hız konusunda başabaş mücadele edebileceği kanısına vardık. Şehir içinde büyük motor kullanma konusunda Piaggio'nun üstünlüğünü gördük. Tabi uzun yollun hakkını SW'in hakkıyla vereceği ise kuşkusuz.
Frenleme testi yapmadık ama SW'yi kullandığımda gördümki, kusursuz bir frenlemesi var. Bu özelliği muhtemelen b500den üstün.
SW' ye artçı olduğumda şuana kadar en rahat artçı selesi olduğunu söyleyebilirim. Hİç titresimsiz ve kendinden emin gidişi ise cabası.
B500 ise Maxi Scooterdan daha çok enduro bir motor, ve sanki altınızdaki bir BMW F650... Titreşimli sizi hafif öne atan heran fırlamaya hazır bir Maxi Scooter.
Hemen belirteyim
Bu kısa karşılaştırma sonrasında arkadaşım motorunu satmaktan vazgeçti.!
İyi sürüşler.
kirpiiii
15-03-2010, 15:28
ben tercıh yapsaydım hondayı alırdım
Teşekkürler Ali.
Scooter dahi olsa her iki motor farklı klasmanlarda. Birisi daha kalıplı, oturaklı, konfora ve bagaja yönelik bir motor, diğeri ise daha çok şehiriçi kullanım için tasarlanmış, bagaj ve konfor geri plana itilmiş bir motor. Düşük hız ve yüksek hızdaki performanları da bunu destekliyor.
Bu iki motosiklet arasında tercih yapacak olsam hızlanma değerleri son kıstaslar olurdu ve tercihimi ihtiyaçlarıma göre belirlerdim. Şu andaki ihtyaçlarım her ne kadar B500 dese de gönlüm SW'de olurdu.
Aslında bende arkadaşıma söyledim, Hazır imkanını ve iyi fiyata müşterisini bulmuşken SW'ye geçmek çok mantıklı gözüküyordu. Kaldıki ev ve iş arasındaki mesafe kısa ayrıcada bolca gezi ve seyehatlere katılıyor. Sadece performansa göre değerlendirme yaptı.
Eski kayışla bir Beverly bunu yapabiliyorsa yeni kayışla kim bilir ne kadar performanslı olacak deyip Kayışını da değiştirdi ve şuanda kullandığı motoru daha da sahiplenmeye karar vererek müşterisini geri çevirdi :)
hani biraz cesaretlensem o müşteri ile ben irtibata geçeceğim ama :p
Yok yok geçme; şehirçi ağırlıklı kullanımda Beverly kesinlikle daha kıvrak ve daha az yorucudur. Ben SW ancak günlük ulaşımımın %70'i otoban olsa almayı düşünürüm. Ha alacak olsam kesin 600'lük alırım o ayrı. Hem yakıt olarak aman aman bir farkı yok, hem de ABS avantajı var. Arkadaşın da 400 yerine 600'lük denese idi kesin motorunu satmıştı :)
YılmazBilgili
15-03-2010, 16:05
400 cc olanda turbo vb oynamalar yoksa zaten 400 ile 500 cc performans için karşılaştırılmaz ki. Yani aslında zaten bu testi konfor için yapıyor olmanız gerekirdi bence.
onurdemir
15-03-2010, 16:26
100cc hacim farkı var :) Zaten sonucu belli olan birşeyi test etmek bence de anlamsız. Yılmaz abinin dediği gibi, karşılaştırma konfordan yana olmalıydı... Beverly'nin traktör titreşiminin yanında SW kantlı melek gelmiştir.
infinite
15-03-2010, 16:36
beverly 186 kiloya 40hp ve silver ise 250kg ağırlığa ve 40hp güce sahip
bu arada ciddi bir fark olduğu ortada ancak scooterı kullanacağınız alandan tutunda yedek servis,kullanım rahatlığı gibi etkenleride görmezden gelmeyin sonuçta beverly koltuk altına yarım kask zor sığarken SW bagajında cenaze taşımak mümkün :|
2006 yazı 1 gün içerisinde toplam 3 mola ile 740km yol yapmıştım beverly 500 ile normalde canım çıkması lazımken beverly iyi misafir etmişti silver 400-600ü ise 1 ay boyunca değişerek kullanmıştım hergün gitgel 100km yol şeklinde....
beverly ile uzun yolda gücü emin ve konforlu ilerlerken SW 400 ile yol daha bir konforlu geliyor sebebi oturuş poziyonunu maxi konum avantajı ile isterseniz dik isterseniz yatar gibi gidebilmesi lüksü veriyor...
beverly kısa şasi ve 16 inç tekerlerle motosiklete yakın bir aday ve tabiki torklu motor ile scooterlar arasında çirkin görsede birçok kişi ender ürünlerden birisi, Şehir içerisinde ise kullanım biraz can sıkıcı ancak çukur viraj gibi yerlerde avantajı yaşattığı bir gerçek...
Sw ise konfordan ödün vermek istemeyen kullanıcılar için güzel bir seçenek ama her zaman söylüyorum 250kg bir ürün alıyorsunuz 600cc liğini dikkate almanızı öneririm.
Gelelim hangisi sorusuna tecrübelerimi aktarmak isterim ;
Beverly 500ü izmir üzerinden almış bulundum 6500km olarak anlaştık ve satın aldım ancak motor 30-40bin km lerden düşürülmüş olduğunu istanbula gelince öğrenmiş olduk. elektirik arızası ve bilimum yürüyen arızası ile 6bin liraya aldığım motora 1.100liraya yakın masraf yaptım gerçi motor sıfırlanmış ve en ufak noktasına kadar herşeyini değiştirmiştim...sonrasında makina kendisine geldi ve kullanmaya başladık ancak babam bu ürünle memnun olmadığı için kendisine vespa aldım...
ikiside sağlam ürünler burada tamamen zevk konuşması lazım...Master 500cc lik motor kendini kanıtlamış bir motor...en azından gazı açtığınız zaman karşılığını veriyor....
SW600 mü bever 500 mü şeklinde sordaydınız 600 derdim...
ancak 400lük karşısında düşünmeden 500 alırım
beverly 186 kiloya 40hp ve silver ise 250kg ağırlığa ve 40hp güce sahip
bu arada ciddi bir fark olduğu ortada ancak scooterı kullanacağınız alandan tutunda yedek servis,kullanım rahatlığı gibi etkenleride görmezden gelmeyin sonuçta beverly koltuk altına yarım kask zor sığarken SW bagajında cenaze taşımak mümkün :|
2006 yazı 1 gün içerisinde toplam 3 mola ile 740km yol yapmıştım beverly 500 ile normalde canım çıkması lazımken beverly iyi misafir etmişti silver 400-600ü ise 1 ay boyunca değişerek kullanmıştım hergün gitgel 100km yol şeklinde....
beverly ile uzun yolda gücü emin ve konforlu ilerlerken SW 400 ile yol daha bir konforlu geliyor sebebi oturuş poziyonunu maxi konum avantajı ile isterseniz dik isterseniz yatar gibi gidebilmesi lüksü veriyor...
beverly kısa şasi ve 16 inç tekerlerle motosiklete yakın bir aday ve tabiki torklu motor ile scooterlar arasında çirkin görsede birçok kişi ender ürünlerden birisi, Şehir içerisinde ise kullanım biraz can sıkıcı ancak çukur viraj gibi yerlerde avantajı yaşattığı bir gerçek...
Sw ise konfordan ödün vermek istemeyen kullanıcılar için güzel bir seçenek ama her zaman söylüyorum 250kg bir ürün alıyorsunuz 600cc liğini dikkate almanızı öneririm.
Gelelim hangisi sorusuna tecrübelerimi aktarmak isterim ;
Beverly 500ü izmir üzerinden almış bulundum 6500km olarak anlaştık ve satın aldım ancak motor 30-40bin km lerden düşürülmüş olduğunu istanbula gelince öğrenmiş olduk. elektirik arızası ve bilimum yürüyen arızası ile 6bin liraya aldığım motora 1.100liraya yakın masraf yaptım gerçi motor sıfırlanmış ve en ufak noktasına kadar herşeyini değiştirmiştim...sonrasında makina kendisine geldi ve kullanmaya başladık ancak babam bu ürünle memnun olmadığı için kendisine vespa aldım...
ikiside sağlam ürünler burada tamamen zevk konuşması lazım...Master 500cc lik motor kendini kanıtlamış bir motor...en azından gazı açtığınız zaman karşılığını veriyor....
SW600 mü bever 500 mü şeklinde sordaydınız 600 derdim...
ancak 400lük karşısında düşünmeden 500 alırım
Ağzına sağlık dostum çok iyi özetledin.
Bununla birlikte Bende SW400 kullanınca dedimki eğer alacak olsaydım 600lüğünü tercih ederdim. Diğer söylediğin hemen hepsine de katılıyorum.
100cc hacim farkı var :) Zaten sonucu belli olan birşeyi test etmek bence de anlamsız. Yılmaz abinin dediği gibi, karşılaştırma konfordan yana olmalıydı... Beverly'nin traktör titreşiminin yanında SW kantlı melek gelmiştir.
Aslında CC farkı pek fazla değil Beverly 467cc, buna karşın ikisininde beygir güçleri aynı ama ağırlıkları farklı..
Konfordan yana bir kıyaslamaya ben girmezdim :). Böyle bir kıyaslamayı sadece bakarak bile anlamak mümkün. Zaten çoğu 250lik scoterın bile konforu B500'den üstün durumda.
SW400 almak isteyen arkadaşım rahat düşkünü değil, aralarındaki performans farkı hemen hemen aynı olsaydı tercih edecekti. O yüzden kıyaslandı. :party-smiley-047:
Bu arada SW'nin yeni kasası gerçekten müthiş
http://image.internetautoguide.com/f/auto-news/honda-silver-wing-400-pictures-and-specs-2009-australian-model/18383763/2009-honda-silver-wing-400.jpg
skyhawk55
15-03-2010, 17:07
Teknik verilerini ve yol değerlerini kıyaslayınca bahsii geçen SW 400 ile
SW 600 ün arasında hemen hiç kilo farkı olmadığını,ama artan güce bağlı
olarak keyfin de trırmandığını anlayabiliriz.
Eskilerin de değişiyle hacim herşeydir prensibinden bence de BVRLY 500
yine de mantıklı olanıdır..
hurricane77
15-03-2010, 17:39
SW 400 un 250 kg olduğunu sanmıyorum 600 olan 225 kg.Ben beverly i tercih ederdim.Çünkü çok daha kıvrak bir makine daha kısa olduğu için şehiriçi kullanıma daha uygun olduğu düşüncesindeyim.Ama SW 600 mü derseniz tercihim 600 den yana olur .Ama onunda beverly kadar az yakmayacağını düşünmenizi isterim.
İyi Sürüşler...
Merhabalar,
Bw ile Sw arasındaki farkı ben şöyle düşünüyorum:)
Biri kaza eseri doğmuş çocuk, diğeri genetik mühendislik:)
tşk.
cengizhanozer
15-03-2010, 19:02
Dedigin gıbı hemen karar vermek durumunda kalmıs arkadasımız ali hem sılverwıngı de chevrolete cevırmeyın yanı abartmayın o kadar da buyuk degıl mahalle arasında gezmek ıcın beverly mukemmel makına ha artcı belını boynunu unutsun yada artcı olmasan makına dan ınınce kafam davul gıbı olmustu kı bende derbı gp1 250 var bu kadar canım yanmamıstı o beverly e rahat dıyen arkadaslar ıyı yazarlar mısss maksat menfaat kollamaksa guzel yazı dokulmus ortaya gazladıkk beverly gectı soyle yaptık beverly yaptı madem oyle dunya salakkı hala sw nın namının yanında beverly duyulmuyor pıyasası bıle sorun makınanın sw ye bak varmı sıkıntıısı kullanıcısı bıle cok farklı durusu baska saygılar...
Seyit Tekirdağ
15-03-2010, 19:08
Dedigin gıbı hemen karar vermek durumunda kalmıs arkadasımız ali hem sılverwıngı de chevrolete cevırmeyın yanı abartmayın o kadar da buyuk degıl mahalle arasında gezmek ıcın beverly mukemmel makına ha artcı belını boynunu unutsun yada artcı olmasan makına dan ınınce kafam davul gıbı olmustu kı bende derbı gp1 250 var bu kadar canım yanmamıstı o beverly e rahat dıyen arkadaslar ıyı yazarlar mısss maksat menfaat kollamaksa guzel yazı dokulmus ortaya gazladıkk beverly gectı soyle yaptık beverly yaptı madem oyle dunya salakkı hala sw nın namının yanında beverly duyulmuyor pıyasası bıle sorun makınanın sw ye bak varmı sıkıntıısı kullanıcısı bıle cok farklı durusu baska saygılar...
Merhabalar cengizhan bey çok hızlı bir şekilde konunun içerisine girmişsiniz ancak tanışma bölümünde bir başlık açarak kendinizi bizlere tanıtırsanız memnun oluruz. Silwewing in artıları bencede herzaman daha fazladır tabiyki buda benim şahsi düşüncem. Artcı olarak bizzat test edip onaylanmıştır konforu benim tarafımdan.
cengizhanozer
15-03-2010, 23:36
Seyit teşekkur ederim en kısa zamanda tanısma bölumunde kendımı tanıtırım .Konu silverwing se bu konu kapanmıştır.
artçılı + uzun yol da çok yapılıyorsa silwerwing 400 de olsa 600 lükte olsa tek geçerim...Ama beverly 500 şehir içinde daha kıvraktır...
onurdemir
16-03-2010, 00:48
Konu açılma anında tahrikliydi zaten. Umarım sonu böyle bitmez dedim ama affınıza sığınarak konuyu kilitliyorum. Kişi ya da kişilere yönelik bir mesaj yazmadım. Lütfen kimse kendi üstüne alınmasın. Herkesin düşüncesi farklıdır. Ben Silver Wing'i severim, sen ya da o Beverly'yi. Bu ihtiyaçlarla ilgili bir şey. Umarım beni anlayışla karşılarsınız.
Bu biraz Subaru mu? Volvo mu gibi olmuş sanki. Gene de merak edenlere iyi aydınlanma sağladı sanırım.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2006-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.