Orijinalini görmek için tıklayınız : Selam arkadaşlar.
http://img374.imageshack.us/img374/1346/dsc00725rq9.jpg
Selamlar, bir süredir sitenizi takip ediyorum arada bende forumlara bir iki mesaj gönderip katılıyorum. Henüz tanışma fırsatımız olmamıştı. Kendimi biraz tanıtayım, Ben Kayhan, 29 yaşındayım 10 senedir motosiklet kullanıyorum hemen hemen her tarz motor kullandım enduro,kross,racing,scooter vede en son şu anda kullandığım maxi scooter. Son motorumu 1 senedir kullanıyorum, kendisi Yamaha Majesty 400 olup son derece memnun kaldığım bir motor olmuştur. Sanırım bundan sonrada Maxi scooter kullanmaya devam edeceğim. Tarzımı bulduğumu düşünüyorum. Buluşma günlerine henüz katılamadım ama hep istiyorum bir türlü kendimi ayarlayamıyorum malesef. Herkese keyifli, kazasız belasız sürüşler diliyorum... :)
Kayhan hoşgeldin...Fırsat bulabilirsen senide aramızda görmek isteriz...Güzel motorun var kazasız belasız kullanırsın inşallah..
Teşekkürler Hakan, işlerimi ayarlarsam gelmeyi çok isterim.
CEMIZMIR
01-02-2007, 14:24
abi hos geldın :) ıyı zamanlar gecırmen dılegıyle
http://img527.imageshack.us/img527/7439/dsc01265go6.jpg
Motorum hakkında izlenimlerimi merak etmişsiniz yazayım dedim arkadaşlar.
Ben Majesty'yi tam 1 senedir kullanıyorum. Aldığımda 2800km deydi şu anda 13360km de. yani 10.800 km kadar yol yapmışım tam 1 senede.
Motorumdan genel olarak çok memnunum. Yol tutuşu, stabilitesi, sürati, çok iyi bence. Yüksek hızlarda hiç korkutmuyor makine, yolu iyi kavrıyor, havalanıyormuş gibi bir hisse kapılmıyorsunuz. Virajlardada gayet başarılı, tekerlek arası mesafesi uzun olduğu için korkmadan viraja yatıyorsunuz. Şimdiye kadar hiç kayma yada kıç atma yaşamadım virajda. Hız yapma konusunda beklediğimden daha iyi çıktı son sürati. Düz rüzgarsız yolda 160-170km'ye zorlanmadan çıkıyorum. Hafif rampa aşağı düzlüklerdede 180km sürati defalarca görmüşlüğüm var. Hatta arkamda artçımla beraber bu sürate ulaştım, bende bu kadarını beklemiyordum ama yapabiliyor. Bu arada devir saati kımızıya yani 8200rpm ye dayanmıştı. Sanırım aerodinamiği oldukça iyi olduğu için bu sürate ulaştım. Yoksa 34 beygirlik bir scooter için oldukça yüksek bir hız.
Sıfırdan 100km ye ulaşması biraz ağır kalıyor denemelerimde 9-10 sn arası 0-100km'yi gördüm. Motor özellikle yüksek devirlerde 6000'den sonra tam gücünü veriyor ve 8000'e kadar gidiyor. Bu devir aralığında 120km den sonra oldukça iyi hızlanıyor. Yani tork maximuma çıktığı için oldukça esnek 120km den sonra,çabucak 160'a kadar hızlanabiliyorsunuz.
Yani performansından memnunum. Daha evvel bmw f 650'im vardı onunla bile 180'e ulaşmak çok zordu.
Yakıt tüketimine gelince oldukça makul. Minimum tüketim olarak 100km de 4lt rakamına ulaştım. Ama bunun için çok sakin kullanmak, mümkünse 100km!yi pek geçmemek gerekiyor. Ortalama olarak şehir içinde 5lt civarında yakıyor. Maximum olarakta sürekli gazlarsanız, yüksek sürat kullanımlarında 7 litre civarına ulaşıyorsunuz.
Frenlere gelince önde çift disk, arkada tek disk var. Ayrıca kombine fren sistemide unutulmamış. yani arkayı sıktığınızda belli bir oranda ön frende, devreye girip destek veriyor. Frenler gayet güvenli. Kısa mesafelerde durdurabiliyorsunuz motoru.
Konforuna gelince oldukça rahat, Chopper motor kullanım tarzında kullanıyorum motorumu bacakları öne uzatarak yani. Arkamdaki sırtlık 5 kademe olarak öne geriye ayarlanabiliyor. Boyunuza göre bacak mesafesini ayarlamanıza olanak var yani.Ben sırtlığı en geride kullanıyorum böylece bacakları maximum öne uzatabiliyorum.
Önde bir adet kilitli bir adette kilitsiz torpido gözü var. Kilitli olan bölme baya büyük. Ayrıca sele altına iki full face kask alabiliyor. Hatta ufak tefek başka birşeyler daha sığıyor. Ben mesela Laptopumu rahatlıkla sığdırıyorum sele altına. Ayrıca birde 52 litrelik Givi çanta taktım arkaya toplamda bagaj hacmim torpidoyuda sayarsak 110 litrenin üzerinde. Yani herşeyimi taşıyabiliyorum yanımda diyebilirim.
Servis ve bakım masraflarıda makul seviyelerde, öyle çok büyük paralar ödemiyorsunuz. En güzelide bu motor bana çok uğurlu mu geldi bilemiyorum hiçbir sorun yaşamadım bu kadar kullanmama rağmen. Motor gerçekten çok sağlam. Bunun dışına Motorda güvenlik olarak immobilizer var. Kendi anahtarının dışında bir anahtarla kesinlikle çalışmaz demek bu. göstergeler iki adet manual ve ortada bir digital göstergeden oluşuyor ve çok şık. Bu motoru alırken genel dizaynı ve kalitesi etkilemişti beni. Halada ilk günkü gibi ona bakıyorum ve severek biniyorum. Ben çok memnunum, almayı düşünen arkadaşlara da şiddetle tavsiye ederim.
Kayhan hoşgeldin.Majesteleri de altında çok şık duruyor.Güle güle kazasız, belasız kullanman dileğiyle :D
CEMIZMIR
01-02-2007, 17:48
cok super alet ve guzel anlatmıssın kazasız belasız abı
yosh1963
01-02-2007, 18:03
Kayhan hoşgeldin.Majesteleri de altında çok şık duruyor.Güle güle kazasız, belasız kullanman dileğiyle :D
Aynı mesajı yazmayı planlıyordum inanırmısınız...400cc'ler hem kapasite hemde güç olarak oldukça başarılı ..Hız konusunda Burgman 400'e göre daha başarılı bence , benim 400 burgman varken 160'ı hiç geçmemişdim...Şimdi 650 var daha yeni 184'ü gördüm ama henüz rodajı bitti ..daha yolu var elbet .Ama Yamaha'lar maximum hız konusunda sanırım biraz daha başarılı.
Aramıza hoş geldin ....Şahsen tanışabilmek ve hep beraber gezebilmek umuduyla ..Kazasız , belasız günlerde diyorum
Yahya Dai
gojira ikinci koyduğun resim hadımköy mü?
aramıza hoşgeldin Kayhan
motorunu kazasız belasız kullanman dileğiyle
keyifli sohbetler ;)
Scootürk'e hoşgeldin Kayhan.
Sana keyifli sohbetler dilerim.
Motorun harika Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin
yosh1963
02-02-2007, 01:03
Kayhan özelliklemi seçtin bilmiyorum ama , arka plandaki çağdaş yel değirmenleri çok güzel görünüyor.Bir gelecekde bizim gibi scooter binenler ; elektrik ile sessiz hizli ve verimli çalışan aletlerle gezecekler. Belkide depo doldurmaya böylesi rüzgar jeneratörlerinin yanına gideceğiz kimbilir..
Yahya Dai
Aramıza hoşgeldin Kayhan kardeş ;) Maşallah, motorun çok güzel bir motor, kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah. İzlenimlerini yazdığın için teşekkürler, çok güzel anlatmışsın :)
Herkese teşekkürler arkadaşlar. Evet arka plandaki yel değirmenleri Hadımköye giderken yol üzerindedir. ilginç,güzel bir fon olacağını düşünüpte çektirmiştim o resmi, öyle de oldu. Durusuya yaptığım bir haftasonu gezisinde çektirmiştim.
onurdemir
02-02-2007, 11:29
Gojira allah kaza bela göstermesin. Bugün bi organizayonumuz var. Bize eşlik edebilirsen seni yakından tanımak isteriz ;)
İşlerimi ayarlarsam gelmeyi çok isterim. Profilonun neresinde buluşuyorsunuz?
onurdemir
02-02-2007, 12:11
Ayrıntılar http://www.scooturk.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=849 bu linkte yer alıyor. Telefon numaralarımızda burada yazıyor. Belli bi yer yok. Saat 19:00'dan itibaren orada olacağız. Gelmeyi planlarsan telefon numaralarımızdan bize ulaşabilirsin ;)
Ok. Orada olmaya çalışıcam.
Herkese teşekkürler arkadaşlar. Evet arka plandaki yel değirmenleri Hadımköye giderken yol üzerindedir. ilginç,güzel bir fon olacağını düşünüpte çektirmiştim o resmi, öyle de oldu. Durusuya yaptığım bir haftasonu gezisinde çektirmiştim.
yeldeğirmenlerinin karşısında NT nin deposu vadı malzeme almaya gidiyordum oraya. hemen tanıdım valla :D
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2006-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.