Orijinalini görmek için tıklayınız : karburatör ayarı ?
ben açık hava filtresi taktım scooter motoruma ama karburatör ayarı nerde nasıl nedkara yapılıyor
anadolu yakasındayım
motor 50cc lik bianchi
Anladığım kadarı ile kimsenin pek bilgisi yok.Sen en iyisi Bianchi nin servislerini bi araştır internetten.
Engin Ençetin
16-02-2007, 15:55
Bencede yapayım derken iyice motorun ayarını bozmayasın.
bizim burdaki normal motor servisine sordum 50 ytl dedi ehuehe şaşırdım ya
aslında benim amacım acık hava filtresi taktım karburatör ayarı yapılması gerekiyormuş die demiştim
kalekale
02-03-2007, 23:42
Dostum karburatör ayarı yaptırsan bile,motordaki,yakıt sarfiyatı artar bence k&N'NİN(hava ve yağ filtresi markası) standart hava filtresi var 25 YTL ondan al uyumlu olurmu bilmem ama ben de malaguti varken takmıştım.Performansta bir farklılık hissetmedim ama 50cc'ye olurmu bilmem.Sen yinede bence fazla karıştırma istersen fabrika çıkışı daha iyi...
onurdemir
03-03-2007, 01:11
Selam. K&N filtreleri 50 Usd fiyatından başlar. Türkiye'de motosikletlere uygun performans hava filtresi K&N markasında bulunmamaktadır. K&N hava filtresinin Türkiye distribütörlüğünü Laser Tuning http://www.lasertuning.com/ ve BTG firması http://www.btg4speed.com/ yapmaktadır. K&N'in yurt dışı internet sitesi ise http://www.knfilters.com/ adresidir. Bu firma Amerikan firması olmakla birlikte daha çok Amerikan otomobilleri üzerinde yoğunlaşmıştır. Ancak son zamanlarda Tuning sektörünün gelişimiyle Japon ve Avrupa otomobilleri için de üretime başlamıştır. Motosiklet filtresi konusunda yalnızca motosiklet konsunda uzmanlaşan firmaları tercih edersen daha çabuk sonuca ulaşabilirsin. Ayıca otomobil için üretilen filtreleri motosiklete uygulamak zararlıdır.
kalekale
03-03-2007, 23:39
Benim malagutiye standart hava filtresi vardı k&n markalı.Senin bağdettiğin yarış motorları için olabilirmi.Sanırım daha çok yarış motorsikletlerinde kullanılıyor.(Bizim fabrikada bir abide yamahanın 1000'lik motoru var ve üstünde k&n hava filtresi ve yağ filtresi var).
onurdemir
04-03-2007, 01:50
Motosikletler için uygulanan K&N performans hava filtreleri daha çok Racing tipi motosikletler içindir. Bir önceki mesajımda yanlış yazmışım . Türkiyedeki motosikletler için yok demişim. Bu scooterlar için geçerli. Söylediğin gibi 1000lik Yamaha motosikletleri için satılan egzoz sistemleri mutlaka bir performans hava filtresiyle satılır. Bu markada genellikle K&N olur. Bir önceki mesajımdaki hata için özür dilerim. Bahsetmek istediğim K&N filtrelerinin scooter için üretimi Türkiyede yer almıyor. Bir de önemli bir husus var. Örneğin bir otomobil filtresi var ve siz bunu motosikletinize takıyorsunuz. O zaman var olan ayarların düzeni bozulur ve motosikletiniz vermesi gereken performansın aksine performans kaybı yaşar.
kalekale
04-03-2007, 13:58
Evet doğru söylüyorsun sanırım en iyisi fabrika ayarları.Motorundaki hava filtresini temiz tutarsan bence çok daha iyi bir performans alırsın.
yamyamaha
28-05-2007, 04:01
işte geçikmeli bir cevap daha 50 cc nin eti ne butu ne tak istediyin filtreyi
şu anki ayarları iyi ise karburatoru hiç elleme çunku takınca goreceksın hıç ihtiyacın olmayacak ayarlamaya.
çok gerekirse az bişi rolantiyi düşürürsün. iyi seyirler
söke taka söke taka kurcalıya kurcalıya öğrendim ayarları temizliğini vs.vs..
panizziksk
06-06-2007, 18:22
olmaz deıyote hevesını kırmak ısteıyorum madem taktın boyutu yeterlımı bılmıyorum ama knn fıltreler ırıdyum bujıyle takılması tavsıye edılır ızde r1 r6 lara busekılde taktık ama hepsı kutu ıcıdır kutu dısı scooterda sorunlar yaratabılır boyutu bayagı kucuk olmalıkı cektıgı hava debısını vıdadan ayarlayabılesın haayı kısmalısın ustunde bır hava bırde rolantı vıdası var gıdısıne gore ayar yapabılırsın ornak bwslerde normal ayar tam kapalıdan 2 tur acıktır
yamyamaha
07-06-2007, 01:33
bu iş bu kadar soke taka öğrenilir
hayırlı olsun
sana komik gelecek karbüratorrun sokulmesını ve temizliyini annem ögretti ayarını kendim buldum
ezberle deyıl deneyerek ögrenmek çok güzeldir (yağlanmayı sevıyorum )
fransascooturk
04-01-2008, 21:32
abi senin simdi karburator unde iki vida vardir
birisi uzunlugu ayarlayan
biriside benzini ayarlar
simdi sen once benzin girisini ayarlayacaksin
scooter u calistir ve vidalari sonuna kadar sik istop ettigi anda o vidayi bidaha elleme
biraz ayarini ac ve geri calistir bide obur vida ya ayni uygulamayi yap
sonra o vidallarla yarim tur oynayaraktan istedigin ayara getir
biliyormusun bilmiyorum ama scooter lerde istedigin gibi ayarlayabiliyorsun
ben scooter umu kalkisa ayarladim
gazi verdikce onu kalkiyor ama 105 i gecmiyor
seninki kaca cikiyor sormasi ayip ?
hardrockbikes
23-01-2008, 00:17
simdi iki vida var genel olarak karburatorlerde yani biri hava biride benzin nasi ayar oluyolar tekrar bilen varsa yazsin kulaktan dolma degil tam bilgi!!
Çok eskiden iki zamanlı bir motorum vardı. Onda karbüratör ayarını kendim yapmaya çalışırdım. Benim bilgim şu: Rölanti ayarını motor durana kadar ya da tekleyerek çalışana kadar azaltıyorsun, sonra bu ayardan biraz açıp kendiliğinden durmayacak bir ayarda bırakıyorsun. Hava ayarı ise motoru tam gaz çalıştırıp yapıyordum. Tam gaz çalışırken en iyi yanma olacak şekilde ayarlamaya çalışıyorsun. Örneğin hava az ise fazla gaz verince motor boğuluyor ve motor yavaşlıyor. Rölanti de teklemeyecek şekilde hava ayarı yapılıyordu.
Bu anlattığım tamamen kulaktan dolma bilgi. Sonra arama motoruna başvurdum. Güzel bir sayfa buldum.
http://alfamotosiklet.blogspot.com/2008/01/karbratr.html
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2006-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.